Интерконекторът между България и Гърция ще изпълнява много важна роля

...
Интерконекторът между България и Гърция ще изпълнява много важна роля
Коментари Харесай

Президентът на Азербайджан: Планираме да удвоим доставките на газ за Европа до 2027 г.

Интерконекторът сред България и Гърция ще извършва доста значима роля в обезпечаването на енергийна сигурност и диверсификация на доставките за Европа. Това съобщи президентът на Азербайджан Илхам Алиев на церемонията по откриването на газовата връзка.
Прочетете още
През юли Азербайджан подписа меморандум за съдействие с Европейската комисия и до 2027 година въз основата на този документ счита да удвои доставките на природен газ за Европа, сподели още Алиев.

" От години азерският газ е на пазара в Европа, а южният газов кулоар е един от най-големите инфраструктурни планове в района. Азербайджан е горделив, че инициира този кулоар и придвижва газ до потребителите по нов път и от нов източник. Досега единственият източник е от Каспийско море, само че има няколко други газови полета в Азербайджан, които скоро ще стартират да създават и ще допринесат за увеличението на количествата ", сподели Илхам Алиев.

На базата на меморандума за сътрудичество с Европейска комисия, Азербайджан скоро ще доставя и електричество от възобновими източници за Европа, разгласи президентът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР