Интерконекторът Гърция-България категорично ще бъде пуснат преди 1 октомври. Това

...
Интерконекторът Гърция-България категорично ще бъде пуснат преди 1 октомври. Това
Коментари Харесай

Интерконекторът Гърция-България тръгва преди 1 октомври

Интерконекторът Гърция-България изрично ще бъде пуснат преди 1 октомври. Това увери районният министър арх. Иван Шишков. Днес той  инспектира строителството. Пред публицисти арх. Шишков регистрира прогрес за последните 2 седмици.

В диспечерския център до с. Стамоболийски има незавършени неща в двете акумулаторни. Строителят е поел уговорката да ги довърши до вторник до края на деня, обясни районният министър.

„ Другият проблем е с структурата по отношение на пожарните условия. Там се работи. Ангажиментът е до края на другата седмица да бъде приключен ”, сподели Шишков.  По думите му остават да се поставят няколко шахти, което би трябвало да бъде довършено до края на другата седмица. Започнало е и асфалтирането на пътя. Министър Шишков се надява и това да бъде приключено до края на другата седмица.

„ Има най-малък теч в пожарния резервоар в другия обект във Стара Загора. Обещали са там да го оправят до вторник ”, сподели Шишков.

Така министърът се надява точно до вторник да бъдат импортирани документите, които той би трябвало да утвърди, след което да бъде подписан акт 15. След това ще мине държавно приемателна комисия.

Диспечерският пункт в Стамболийски към този момент има подписани контракти с локалното енергодружество.

Министърът чака и до края на деня в понеделник да получи документите, свързани с стартирането в употреба на интерконектора, от общините от областите Кърджали, Хасково и Стара Загора.

В четвъртък всички участници в строителството са поканени в районното министерство, с цел да бъдат конкретизирани детайлите до каква степен са стигнали.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР