Интересно е сега след като промяната в ББР се случва,

...
Интересно е сега след като промяната в ББР се случва,
Коментари Харесай

ГЕРБ: Служители на ББР получават заплати от над 40 000 лв. на месец


Интересно е в този момент откакто смяната в ББР се случва, какви заплати взимат лицата там. С тези думи Георг Георгиев стартира изключителния брифинг на ГЕРБ.

" Първият е Цанко Руменов Арабаджиев, който през септември е получил от 17 125 лева за месец. В допълнение получава по 2 хиляди лв. от Фона за финансови вложения.

Месечните бонуси не свършват до тук. Той е представител към самодейността Три морета и желаеме да попитаме получава ли 13 хиляди лв. месечно и от там. Ако това е по този начин, той получава към 45 хиляди лв. месечно. Той е някогашен народен представител от Демократична България и признава самичък, че е поканен персонално от Петков, който бе в нарушаване на Конституцията ", уточни Любомир Талев.

Арабаджиев е уволнен от друга банка, а Висш съдебен съвет удостоверява, че оценката за ръководство е незадоволителна и не умее да ръководи заеми. Изплатил е 17 377 лева на някогашния си шеф.



" Вторият е Владимир Рашков Георгиев, който през август и септември е получавал 15 605 лева От 1000 лева през август и 2000 лева през септември. Живко Тодоров и Крум Георгиев взимат по 34 и 17 хиляди лв. месечно. Живко Георгиев взима 6 хиляди за август и 5 хиляди за септември под формата на
бонуси ", показаха още.

От ГЕРБ оповестяват, че заплатите на новите шефове са малко по-ниски от предходните, тъй като ББР генерира загуби, а не облаги, каквото се чака от една банка.

" Заплатите в ББР не биха могли да бъдат по-различни от тези в другите банки и тематиката за тях не е водеща и централна, а служи единствено да си създадем известни изводи.

По-важният въпрос е по какъв начин се ръководи и по какъв начин действа ББР. Както и Георгиев загатна, тематиката със заплатите е значима, само че не е главният акцент. За последната половин година активите на банката не просто не са се нараснали, а имаме спад от съвсем половин милиард лв.. Сериозни спадове има в съвсем всички пера на банката ", сподели Вучев.

" 250 милиона лв. спад на банката и паричните ѝ средства демонстрира декапитализация. Колеги, това не е всичко. Да погледнем активността всъщност - би трябвало да даде заеми на бизнеса. 55 заема за интервала 25 май до ден сегашен. На 5 август тази година, с решение на Министерски съвет е планувано ББР да регистрира загуба от 400 млн. лева

Всичко това е с аргумента, че ще бъде подсилен бизнеса. Големият въпрос е къде са парите. Друго нещо - демонстрира всичко това като информация какъв брой огромен е неуспехът на служебното държавно управление на Румен Радев и в частност на Кирил Петков.

Това, което ни тормози е, че парите не отидоха в бизнеса. Не виждаме и спомагателна поддръжка за бизнеса. Нищо не се поддържа от страна на страната. Идва тежка зима ", добави той.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР