Интересно е, че придобиването и развиването на Инвестбанк, чийто изпълнителен

...
Интересно е, че придобиването и развиването на Инвестбанк, чийто изпълнителен
Коментари Харесай

Все капитали на изгонени руснаци в банките, управлявани от депутата-финансист

Интересно е, че придобиването и развиването на Инвестбанк, чийто изпълнителен шеф години наред е Каримански , която автентично е Международна ортодоксална банка Св. Никола – рейдърство, осъществено под чадъра на шефа на Държавна сигурност ген. Любен Гоцев, става с капиталите на след това изгонения от България по решение на Националната работа за сигурност – контраразузнаването ни, Денис Ершов, към този момент починал. Затова и банката в началото се назовава Нефтинвест.

По времето, когато Лукойл купува за смехотворните 105 млн. $ Нефхтохим, до момента в който в това време по-малка румънска рафинерия става австрийска за 3 милиарда, Ершов придобива 450-те бензиностанции, многото петролни бази и частното нефтено пристанище – това значи граница с митница или страна в страната, под марката Петрол за 25 млн.долара.

 

Няколко години по-късно компанията е оценена на борсата за над 1 млрд.лв. Заради скандал сред руснака и българския му сътрудник става владеене на Цветан Василев, а в деня на бягството му от България, Гриша Ганчев си я трансферира в Ловеч.

Преди това Каримански е пълномощник на банката, където пък се въртят капиталите на различен изпъден от България по заповед на българското контраразузнаване руснак, прочут у нас като Майкъл Чорни, за който е известно че ги натрупа в интервала на бандитската приватизация в Русия през 90-те години – наскоро специфичен документален филм за този епизод с този воин беше излъчен по канала НТВ – благосъстоятелност на Газпром.

 

Това даже не е скрито в самото име на банката Росексимбанк. Тя беше следена от българска страна от убития по-късно някогашен офицер от нашите репресивни органи на соцрежима Емил Кюлев.

 

Заради връзките си с кръга на Чорни от тогавашния кабинет на Костов беше освободен тогавашният вътрешен министър Бонев, а цялата история на бизнесгрупата се популяризира с публично обнародван от тогавашния президент Петър Стоянов отчет на НСС, ръководена в тези времена от настоящия водач на ДСБ и заместник-председател на настоящото Народно заседание ген. Атанас Атанасов.

Радостина Тонева

Снимка: БГНЕС

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР