Интересни са резултатите от изборите за народни представители във Враца,

...
Интересни са резултатите от изборите за народни представители във Враца,
Коментари Харесай

Изборни хроники: Ето кои кандидати за депутати от Враца се провалиха

Интересни са резултатите от изборите за народни представители във Враца, видя BulNews.bg. Справка в данните на ЦИК демонстрира забавни рядкости с преференциалния избор. Има да вземем за пример претенденти, които имат 0 гласа, което значи, че даже самите те не са дали своят вот за себе си. 
След като към този момент ви показахме първенците по преференции, в този момент е ред да осветлим тези, които се провалиха. 
Без нито един преференциален глас са 9-има кандидат-депутати. Изглежда те самите си нямат доверие, заради което не е изненадващо, че и народът не им е дал своя вот такова. 
Един от тях е Митко Стоянов от „ Ние жителите “ – групировката, с която се явява видният врачански протестър Искрен Дилов. Без нито един глас са и двама депутати от партията на някогашния основен прокурор Иван Гешев. Това са Илиян Илиев и Веселин Тодоров. 
Останалите, които не са дали своят вот за себе си, са Ивайло Димитров от „ Коалиция на розата “, Стивън Лалчев и Георги Георгиев от „ За Велика България “, Борис Савов от „ Съюз за директна народна власт “, Георги Петров и Альоша Андреев от „ Неутрална България “. 
Има и много кандидат-депутати, които въпреки всичко са пуснали бюлетина за себе си, само че са единствено те и най-вероятно околните им родственици. С под 10 гласа са 50-ина души, най-вече от листите на по-малките партии. 
Колкото до 7-те политически сили, които влизат в 50-ото национално заседание, ето кой събра минимум преференции:

ГЕРБ-СДС
Яна Тошева Бецинска-Георгиева – 44 гласа
ПП-ДБ
Даниела Генова Бресковски – 11 гласа
Движение за права и свободи
Марин Иванов Цветков – 77 гласа
Българска социалистическа партия
Юлия Николова Малкетова – 11 гласа
Взъраждане
Евгени Найденов Спасов – 113 гласа
Има Такъв Народ
Пламен Владимиров Панчев – 20 гласа
Величие
Веселин Иванов Борисов – 14 гласа. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР