Интересна информация се появи в интернет пространството през днешния ден,

...
Интересна информация се появи в интернет пространството през днешния ден,
Коментари Харесай

Любопитно: Мениджърската агенция на Федерер може да купи Мастърс 1000 надпревара

Интересна информация се появи в интернет пространството през днешния ден, съгласно която спортната организация Team8, чийто притежатели и създатели са Роджър Федерер и Тони Годсик, е подготвила оферта, с която ще се опита да завоюва търга за придобиването на мажоритарния пакет акции на " Мастърс 1000 " конкуренцията в Синсинати. В момента шампионатът, прочут още като Western & Southern Open, се има от Американската тенис асоциация, която държи 93.8% от акциите, само че още при започване на годината стана ясно, че ръководителите са подготвени да се разделят със дяла си против деветцифрена сума. Едно от изискванията обаче, което актуалните притежатели са сложили е, че идващите купувачи ще би трябвало да подсигуряват оставането на конкуренцията в Синсинати и че тя няма да бъде премествана в различен град.

" Съветът на шефовете на USTA има вяра, че в този момент е подобаващият миг за изследване на евентуални стратегически разновидности и други възможности, с цел да се усъвършенства дълготрайният напредък на шампионата и да се изведе на идващото равнище ", се споделя в изказване на USTA, оповестено от американския уебсайт Tennis.com.



Kъм момента пък нито Федерер, нито който и да е различен член на организацията са коментирали нещо по въпроса. Маестрото, който е и рекордните седем пъти първенец в Синсинати, сътвори Team8 през 2013 дружно със своя сътрудник Тони Годсик. Именно организацията беше отговорна за основаването на демонстративната конкуренция Laver Cup, на която се чака Маестрото да направи своето завръщане на корта, а също така това станаха главен вложител в системата Universal Tennis и са стратегически вложител и сътрудник на On Running. Въпреки че към момента никой не се е изказал по тематиката, е допустимо при вероятно придобиване на правата за Мастърс шампионата от страна на Team8, да се стигне до спор на ползи, защото Маестрото е към момента настоящ състезател.

Една от легендите на тениса обаче, Анди Родик, се разгласи изцяло срещу тези изказвания. Бившият номер 1 изрази оптимизъм за възможното придобиване на шампионата от страна на Федерер и неговия еккип: " В света на тениса, където спорът на ползи не познава никакви граници, Роджър може да направи това. Той постоянно е бил страховит дипломат на тениса и сътвори невероятни връзки с почитателите в град Синсинати. Със сигурност всеки един от нас желае конкуренцията да остане в фамилията на тениса и то под управлението на някой, който в действителност познава и обича нашия спорт " - показа Родик.

USTA is shopping the ATP event in Cincinnati with bids due next month. The agency founded by Roger Federer and Tony Godsick, Ohio-based TEAM8, is exploring a bid, per sources. TEAM8 founded/runs the Laver Cup.
— Kurt Badenhausen (@kbadenhausen)

Източник:

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР