Интересите на Хърватия и България като европейски партньори и ползите

...
Интересите на Хърватия и България като европейски партньори и ползите
Коментари Харесай

Премиерът се срещна с хърватския президент. Какво си казаха?

Интересите на Хърватия и България като европейски сътрудници и изгодите от развиването на приятелското връзки сред двете страни – това беше акцентът на срещата сред служебния министър председател Гълъб Донев с хърватския президент Зоран Миланович.

Президентът Миланович, който е на публично посещаване у нас и министър председателят потвърдиха интереса на двете страни да продължат да надграждат съдействието между тях и да задълбочат търговско-икономическите си връзки в подтекста на сериозните преимущества, които дава общото им участие в Европейския съюз.

Като положителен знак министър председателят ни дефинира напредъка в тази посока, който се показва в удвояване на стокообмена през последните 3 години. По този мотив съгласно българския министър-председател би било изключително потребно насърчаването на още по-тесни контакти сред бизнес средите от двете страни.

Премиерът Донев особено сложи фокус и върху смисъла на културния продан , като изрази задоволство от постигнатото единодушие да бъде удължено осъществяването на Програмата за съдействие в областта на образованието и науката.

В хода на срещата на премиера с хърватския президент беше установено съвпадението във висока степен на външнополитическите цели на двете страни. Премиерът Донев посочи отговорността на двете страни за опазване на мира и стабилността в района.

„ Вярвам, че България и Хърватия ще продължат да способстват за създаване на един по-силен Европейски съюз и да укрепват тясното си съдействие в границите на Организация на обединените нации, НАТО и други интернационалните и районни организации “ , заключи Донев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР