Интересен симфоничен концерт предстои на 1 декември от 19 ч.

...
Интересен симфоничен концерт предстои на 1 декември от 19 ч.
Коментари Харесай

Маестро Павел Балев и Людмил Ангелов в Коледния фестивал във Варна

Интересен симфоничен концерт следва на 1 декември от 19 ч. в границите на Коледния музикален фестивал на Варненската опера. Маестро Павел Балев ще застане на диригентския пулт, а обичаният на варненската аудитория Людмил Ангелов ще я зарадва с блестящото си изпълнителско изкуство. Виртуозният пианист ще бъде солист на две произведения с вариации върху творби на Паганини - Рахманинов и Лютославски. Рапсодията върху тематика от Паганини, оп. 43 на Сергей Рахманинов включва 24 свободни вариации, които преливат музикално една в друга. " Вариации по тематика от Паганини " е измежду най-известните произведения на Витолд Лютославски, която, запазвайки изначалната тоналност, украсява диатониката на Паганини с хроматизми, дисонанси и битонални тризвучия.
Ще чуем и композираната като италианска интродукция Симфония 32 на Моцарт, която се състои от три елементи, без паузи сред тях: алегро спиритозо, анданте и движение примо.
Концертната стратегия приключва с Камий Сен-Санс и неговия Реквием, със солисти Линка Стоянова, Бойка Василева, Валерий Георгиев и Евгений Станимиров. Участват оркестърът на ДО Варна с концертмайстор Анна Фурнаджиева и хорът на оперния спектакъл с диригент Надежда Маккюн.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР