Интересен резултат сочат данните на Централната избирателна комисия за преференциите

...
Интересен резултат сочат данните на Централната избирателна комисия за преференциите
Коментари Харесай

Мистерия на евровота! Александър Йорданов настигна Иво Ралчовски по преференции, без да стъпва във Враца

Интересен резултат сочат данните на Централната изборна комисия за преференциите при вота за членове на Европейския парламент във Враца, заяви BulNews.bg.

``
реклама

Издигнатият от Съюз на демократичните сили претендент под номер 6 в листата на ГЕРБ Александър Йорданов настигна локалния кандидат доктор Иво Ралчовски. За позабравения наследник политик са дали своят вот 2616 души, до момента в който за уважавания врачанин, който се е потвърдил като експерт офталмолог и също така е и общински консултант, гласа си дали 2723-ма души, оповестява. 
Резултатите са извънредно изненадващи, като се има поради дейната предизборна акция на ГЕРБ в поддръжка на врачанския кандидат. През миналия месец той неуморно обикаляше целия Севрозапад, срещна се с доста хора, на които даде обещание да работи интензивно за родния си край. За сметка на това кракът на Александър Йорданов не е и стъпвал във Враца. Той не е привързан по никакъв метод с района – нито в персонален, нито в професионален проект.

Според специалисти обаче тук надалеч не става въпрос за активизиране на врачанската десница, а се разкриват схемите в търговията с гласове. Запознати разясняват, че по този метод купеният избор е маркиран с преференции за хора на по-задни места в листите. Така елементарно се наблюдава в протоколите, а по едно и също време с това не бърка в партийните сметки и не размества претендентите. 
Това демонстрират и преференции за други непознати или недолюбвани лица в листата. Ексминитърът на районното развиване и благоустройството Лиляна Павлова да вземем за пример има 1225 преференции, а варненецът Емил Радев – 1530. Водачката на листата на ГЕРБ и сегашен евродепутат Мария Габриел има 1858 преференциални гласа. 
При втората политическа мощ Българска социалистическа партия рядкости при преференциите няма. За водещата фигура Елена Йончева вота си са дали 2531 души, следвана от Сергей Станишев с 941 гласа. Велизар Енчев има 642 преференции.

Далеч по-интересен е вота за Движение за права и свободи. Преференциите в региона са разграничени съвсем поравно, като се изключи водачите на листата. Поставеният под номер 1 Мустафа Карадайъ има 648 гласа, изпреварван единствено с един повече от Делян Пеевски с 649. Всички останали 15 индивида в листата са събрали по 100-200 преференции, въпреки в региона да не живее население от турски генезис и издигнатите имена да са изцяло непознати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР