Интересен пъзел занимава изследователи от Нова Зеландия, които в продължение

...
Интересен пъзел занимава изследователи от Нова Зеландия, които в продължение
Коментари Харесай

Човек е заразил други трима без изобщо да са имали контакт. Как?

Интересен пъзел занимава откриватели от Нова Зеландия, които в продължение на седмици се пробват да схванат по какъв начин един човек е заразил други трима без въобще да има какъвто и да е контакт с тях. На помощ на учените идват видеозаписи и генетични проби, с цел да се реши загадката.

Става въпрос за случай, при който мъж с позитивен тест е бил изолиран в хотелска стая. Други трима, с негативни проби, само че обитаващи стаи на същия етаж, са дали позитивни проби за вируса. Според епидемиологичните проучвания заразяването най-вероятно е станало в коридора от двете страни на стаята. Вратата на инфектирания мъж е била отворена единствено за няколко секунди, позволявайки на въздуха от стаята му да се популяризира по коридора. Така и хора от другите стаи, с които не е имал никакъв контакт, са били инфектирани.

Според откривателите, разследвали този случай, това е в допълнение доказателство за високия % на инфекциозност на вируса, както и доказателство за успеваемостта на имунизацията. Учените създали опит, който посочил, че един имунизиран човек, останал в стая с трима заболели, не е болен.

Случаят на инфектираните в коридора е от юли, когато цялостен полет от Филипините до Нова Зеландия е подложен под карантина в хотел.

Вратите на стаите са били отваряни единствено за доставка на храна и за осъществяване на PCR-тестове. Според наредбите на хотела е било неразрешено вратите на стаите да се отварят по едно и също време.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР