Интересен парадокс относно финансирането на партиите.Излязоха данните за партийните субсидии

...
Интересен парадокс относно финансирането на партиите.Излязоха данните за партийните субсидии
Коментари Харесай

Нова тв: Партия без нито един депутат има по-висока субсидия от ГЕРБ

Интересен абсурд по отношение на финансирането на партиите.

Излязоха данните за партийните дотации за интервала от 14 ноември 2021 година до 31 декември. Във групировката " Продължаваме промяната " има три партии - Политическа партия " Волт " е със дотация от 35 411 лева, Политическа партия " Средна европейска класа "  - 35 411 лева и Политическа партия " Политическо придвижване Социалдемократи " - 637 390 лева. 

Според мандатоносителите от " Социалдемократи " те няма да дават нито лев от дотацията за " Продължаваме промяната ". 

Каква сума за реклама ще получат " по-малките " участници на изборите?

Елена Нонова, водач на " Социалдемократи ", съобщи пред Нова, че няма нищо нетипично в разпределението на дотацията. Тя е направена въз основата на опита на всяка от партиите и " Социалдемократи " е с най-дълаг политически опит.

Това е било координиран сред политическите сили в обединението. Средставата ще бъдат изразходвани за развиването на партията, както повелява закона.

Елена Нонова призна, че партията няма депутати в актуалното Народно заседание, само че отдавна е в политиката и публичния живот на страната. За лидера на " Социалдемократи " разпределението на дотацията е заслужено.

А водачът на " Средна европейска класа " Константин Бачийски съобщи, че партийната субсидя в никакъв случай не им е било цел, тъй като работят за цели и дела.

Той съобщи, че със дотацията си ще подкрепят реализиране концепциите на " Продължаваме промяната " посредством организационна активност, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР