Интересът към зелените коридори за ваксиниране срещу COVID-19 продължава да

...
Интересът към зелените коридори за ваксиниране срещу COVID-19 продължава да
Коментари Харесай

Зелени коридори: На опашка за ваксина в Пирогов и Александровска

Интересът към зелените коридори за имунизиране против COVID-19 продължава да е висок. Опашка от искащи се оформи още от рано сутринта пред пункта на незабавната болница " Пирогов ". Повечето хора желаят иРНК ваксина.

От началото на акцията до през днешния ден в болничното заведение са се ваксинирали 46 хиляди души, като 16 хиляди от тях са с две дози. Под въпрос обаче е дали и докога ще продължи съществуването на този вид зелени коридори, изясни пред bTV шефът на болничното заведение Асен Балтов.

Без почивен ден са и имунизационните зони в " Пирогов " - сред 08:30 и 17:30. От Портала оповестяват и че лечебното заведение понижава цената на PCR тестванията от 100 на 80 лв.. Целта е те да станат оптимално налични за пациенти със признаци.

Пред другия огромен пункт в столицата, този на болница " Александровска ", също от рано сутринта имаше искащи за ваксина. Записване не е належащо, пунктът ще работи до 17 часа с имунизациите на " АстраЗенека ", " Пфайзер " / " Бионтех " и " Модерна ", оповестяват от Единния информативен портал.

От 9 часа отвари порти и имунизационният център на ВМА, където от 13 май се вършат имунизации и с " Модерна ". Кабинетът също работи без авансово записване, само че до 12 часа през днешния ден.

От 17 май осем поликлиники в столицата пускат също така наречен " зелени коридори " за имунизиране против Covid-19. Те ще работят на територията на 8. ДКЦ, 11. ДКЦ, 12. ДКЦ, 13. ДКЦ, 17. ДКЦ, 18. ДКЦ, 20. ДКЦ и 24. ДКЦ.

Малко над един милион и 100 хиляди са поставените дози у нас, а малко над 409 хиляди са хората със приключена имунизация - множеството с двудозов препарат.

Ваксинирани изцяло са близо 5% от българите, а 9.6% имат сложена най-малко една доза. Въпреки това България е страната от Европейски Съюз с минимум сложени ваксини.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР