Интересът към застраховките на селскостопански животни у нас е силно

...
Интересът към застраховките на селскостопански животни у нас е силно
Коментари Харесай

Селските стопани нямат интерес да застраховат животните си

Интересът към застраховките на селскостопански животни у нас е мощно стеснен. Такъв интерес демонстрират най-вече интензивни стопанства на юридически лица и доста рядко физически лица. Това разгласи пред ИНСМАРКЕТ Коста Чолаков, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на сдруженията ДЗИ. При физическите лица поражда и казусът за регистрацията на животните, т.нар животни в задния двор, които, както виждаме сега, всеобщо се отглеждат при неспазване на нормативните условия.

По застраховката на животни могат да се застраховат съществени скотски типове, отглеждани основно в интензивни стопанства и отговарящи на условията за развъждане. Цената по този тип застраховка варира в необятни граници според от типа животни, покритите опасности, застрахователната сума на животните, изискванията на развъждане и т.н.

В взаимозависимост от типа на животните се предлага покритие: за пожар; естествени бедствия; злополуки; заразни, незаразни, паразитни и други заболявания. Заразните заболявания, които се покриват, са категорично изброени в общите условия и са такива, които са имали проявяване в страната, позволяващо да се проучва и оцени застрахователният риск.

Африканската чума не е такава болест, появява се за пръв път в България и заради лимитираните наблюдения върху нея тя не се покрива от нито един осигурител на пазара, сподели още Чолаков.

Обезщетението, което се изплаща, зависи от цената, за която е застраховано обещано животно, както от причината/рискът, довел до застрахователно събитие.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР