Интересът към ваксинирането се усили, когато се разбра, че всеки

...
Интересът към ваксинирането се усили, когато се разбра, че всеки
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Ваксините създават имунитет до една година

 " Интересът към имунизирането се усили, когато се разбра, че всеки може да се имунизира. Това решение е доста вярно - ще подтиква хората да се усещат свободни, когато и където пожелаят, да се ваксинират. Броят ще се усили за доста малко време ". Това сподели в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия ръководителят на Отделение по медицински науки към Българска академия на науките акад. Богдан Петрунов.

Той добави, че не е сюрпризиран от всеобщия напор на хора и го дефинира като типична психическа реакция. 
         
Според него могат да бъдат направени промени във връзка с организацията. 

" Особено с включването на общопрактикуващите лекари - те си познават пациентите. По този метод ще се избегне такова скупчване ", сподели още той. 

Акад. Петрунов съобщи, че изборът на имунизацията не е толкоз персонален проблем. 

" Той е проблем на лекаря и на експерта, който би трябвало да реши по отношение на здравословно положение на пациенти ".

" Трите ваксини у нас нямат някаква разлика в показанията за избрана група заболели хора със странични болести. Всяка една може да бъде употребена при всички категории заболели, с хронични болести и здрави хора ", изясни той и  посочи, че трите ваксини основават имунитет, който може да бъде от 8 до 12 месеца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР