Интересът към ваксинация срещу COVID-19 постепенно спада. Това показва движението

...
Интересът към ваксинация срещу COVID-19 постепенно спада. Това показва движението
Коментари Харесай

COVID вълната стихва, а с нея и интересът към ваксиниране

Интересът към имунизация против COVID-19 последователно спада. Това демонстрира придвижването в статистиката на Единния информативен портал. Към днешна дата 3-ма на всеки 10 пловдивчани са със приключен имунизационен цикъл. Общо 199 297 са лицата, които са си сложили един от четирите препарата, с цел да се предпазят от коронавирусната зараза.
Прочетете още
83 761 пък са хората, живеещи в Пловдивско, които са приложили бустерна доза. Това съставлява 12,64% от популацията в региона.

Под един % е броят на пловдивчаните, които са си били четвърта доза от някоя от имунизациите. Те са 0,85 на 100, или общо 5653 души.

Личи, че Пловдивска област отново е в синхрон с данните за страната. Общо за България имунизирани са 30,24%, от които 12,5 на 100 са с бустер. Втори бустер имат 0,84%.

Справка на TrafficNews демонстрира, че от 1-ви до 22-ри август в региона са сложени малко над 3500 дози от някои от трите позволени препарата. Макар че съответния интервал се застъпи с влизането на Пловдив в жълта зона, ползата към слагане на ваксина не се е трансформирал. Максимално за денонощие са приложени към 250 дози за цялата област, а най-предпочитани ваксини остават Пфайзер и Модерна.

На този декор здравни специалисти оповестяват, че следващата вълна на заболеваемост към този момент се успокоява. Това потвърждава и наклонността от понижаване на броя на болни на дневна база, както за страната, по този начин и в Пловдивско.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР