Интересът към учителската професия във Варна е голям. Много хора

...
Интересът към учителската професия във Варна е голям. Много хора
Коментари Харесай

До 70 кандидати за учителско място във Варна

Интересът към учителската специалност във Варна е огромен. Много хора минават през разнообразни преквалификация или изваждат дипломи, получени преди години, без да са работили като учители. Това показа за Дарик Ирена Радева, шеф на Регионалното ръководство на образованието.

Особено огромен е напорът за учители в начален стадий и в детските градини. На места има по 70 претенденти за място, разкри Радева.

Тревожна обаче е неналичието на преподаватели по математика, химия, биология и физика. Въпреки растежа на учителските заплати, преподавателите по информатика също са проблем, защото IT секторът им предлага доста по-атрактивни хонорари.

34 учебни заведения във Варненска област се отопляват на газ, което прави ¼ от учебните заведения в региона. Търсят се разновидности, дружно с общинските управляващи, за застраховане на просветителния развой и обезпечаване на отопление. Вероятно ще се направи оглед дали има опция да се употребява газьол и какви са разновидностите за потребление на електрически уреди.

„ Целта е да не се стопира образователния развой и оптимално да се обезпечи присъственото обучение, в това число и в посока естествени условия в класните стаи ”, разяснява Радева.

В региона има 124 учебни заведения, 99 детски градини и 11 центъра за поддръжка на личностното развиване.

Близо 700 украински деца ще тръгнат на учебно заведение във Варна, а броят им пораства непрестанно. „ Насочваме деца към свободни места в системата. Всички украински деца ще бъдат признати в системата ”, увери началникът на РУО.

В централната част и в кв. ”Чайка ” няма свободни места. Затова украинчетата се разпределят към учебни заведения със свободни места в периферните елементи на града.

Цялото изявление с Ирена Радева е в прикаченото аудио.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР