Интересът към метавселената се засилва в световен мащаб, а държавите

...
Интересът към метавселената се засилва в световен мащаб, а държавите
Коментари Харесай

Японски тех компании създават японска икономическа зона за метавселената

Интересът към метавселената се ускорява в международен мащаб, а страните по света бързат да се включат в конкуренцията.

Япония, която постоянно се свързва с софтуерния бранш, не прави изключение. Група от известни японски софтуерни компании, измежду които Fujitsu Ltd. и Mitsubishi Corporation се съгласиха да подкрепят развиването на японския бранш обвързван с метавселената.

Японската икономическа зона на метавселената

На 27 февруари група известни софтуерни компании се съгласиха да основат, която ще се състои в основаването на отворена инфраструктура за метавселена, наречена.

Целта на съглашението е да провокира идната вълна за развиване на метавселената. Тази отворена инфраструктура има за цел да сътвори оперативно съвместими принадлежности, налични за потребителите и разработчиците на разнообразни платформи. Тя ще служи и като нова обществена инфраструктура за цифрова промяна на предприятията.

Съвместна интеграция на технологиите

В изискванията на съглашението се показва, че фирмите, които са го подписали, ще интегрират своите, с цел да основат Ryugukoku. Това включва геймификация, финтех и осведомителни и информационни технологии. Целта е да се сътвори екосистема с оперативната съгласуемост сред другите метауслуги и платформи, налични за потребителите в Япония.

Бъдещето на икономическата зона на метавселената

В съглашението се загатва и опцията за.

Японските регулаторни органи са се съсредоточили върху бранша на финансовите технологии в страната. На 1 февруари министър-председателят на страната призна децентрализираните самостоятелни организации (DAO) и незаменяемите токени (NFT) като метод за поддръжка на държавната тактика.


 


Проучването на DAO като принадлежности за ръководство

Проучването на DAO като принадлежности за ръководство обаче датира от ноември 2022 година, когато Японската организация за цифрови технологии започва своята DAO. Това е образец за непрекъснатите старания на Япония да остане напред в региона на технологиите и нововъведенията.

Bank of Japan и CBDC

Японската централна банка също разгласи проектите си да започва своята публична пилотна цифрова валута на централната банка (CBDC) през април 2023 година С всички тези софтуерни достижения Япония се нарежда като водач в бранша на метавселената.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР