Интересът към Bitcoin и криптовалутите като цяло отново се завръща.

...
Интересът към Bitcoin и криптовалутите като цяло отново се завръща.
Коментари Харесай

Нов опит за завръщане на интереса към Bitcoin

Интересът към Bitcoin и криптовалутите като цяло още веднъж се завръща. Дори и водещи анализатори започнаха да вършат прогнози за цените на криптовалутата и чакат те да стартират да се усилват, оповестява CNBC.

Според нова прогноза на Bernstein, цената на Bitcoin може да доближи 150 000 $ до 2025 година Основният катализатор за това е предстоящото позволение на американската Комисия по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC), което се чака през първата четвърт на 2024 година Тогава SEC може да признае Bitcoin като актив и да го контролира като останалите бумаги за търговия и продан.

Това ще трансформира Bitcoin в формален актив и ще отвори вратата за потреблението му от публични институции, предложение на повече услуги с и за него. Логично, това ще усили потреблението и цената на Bitcoin и цената ще стартира да пораства.

В момента цената на Bitcoin варира към 34 000 $. Тя е надалеч от своя пик от 67 000 $ от ноември 2021 година От тогава до момента криптовалутата намали цената си, като на моменти беше даже към 20 000 $. През тази година тя се стабилизира към 30-35 000 $.

Според Bernstein утвърждението на Bitcoin като актив ще пренасочи към 10% от цялата наличност на криптовалутата към борсова търговия. Разбира се, SEC не е подсигурила, че ще издаде сходно утвърждение. Комисията обичайно е много сериозна към виртуалните активи и от доста време се пробва да вкара по-строги регулации. Тя заведе и каузи против огромни тържища като Binance и води следствие против банкрутиралата FTX.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР