InterContinental Sofia получи ново престижно отличие на специална церемония, на

...
InterContinental Sofia получи ново престижно отличие на специална церемония, на
Коментари Харесай

InterContinental Sofia – единственият хотел в България, получил сертификата „Зелен ключ“

InterContinental Sofia получи ново влиятелно отличие на специфична гала, на място в хотела. Фондацията за Екологично обучение връчи документа “Зелен ключ ” на Генералният Мениджър на хотела и Регионален Генерален Мениджър за Балканския полуостров, господин Анджело Зукала. Този документ е самопризнание за високи достижения в региона на екологичната отговорност и устойчивото действие в туристическата промишленост. Престижният еко-етикет демонстрира ангажираността на туристическите обекти да се придържат към прецизни критерии за понижаване вредите върху околната среда и благоприятстване на обществото.

Като одобрен водач в първокласния хотелски сегмент, българският представител на InterContinental Hotels and Resorts стана и едиствения хотел в страната, сертифициран по програмата „ Зелен ключ “. Хотелът от дълго време ползва екосъобразни практики на работа, измежду които понижаване потреблението на хартия, унищожаване на пластмасовите произведения като чаши, бутилки и други, подмяна на старите електроуреди с нови енергоспестяващи такива, понижаване на питателните и битовите боклуци и други

Г-н Зукала споделя: „ Гордея се, че имам достойнството да приема сходно интернационално самопризнание и хотелът ни да се трансформира в единствения собственик на документа „ Зелен ключ “ в страната. Щастливи сме,че продължаваме да способстваме и в програмата на IHG “Journey to tomorrow ” и да влагаме в това, което е най-важно за всички ни – нашите посетители, сътрудници и притежатели, а точно да работим с грижа към обществото и да растем устйчиво. “

Г-н Станимир Георгиев, координатор на програмата „ Зелен ключ “ за Блгария, изрече усещанията си от хотела и работата на чиновниците: „ Зелен ключ е водещият световен еко-етикет в областта на туристическия бизнес. В лицето на InterContinental Sofia открихме благонадежден сътрудник, който не просто следва разпоредбите и критериите на Програма „ Зелен ключ “, а трансформира философията на Програмата в жанр на работа. Подкрепата на притежателите, впечатляващата тактика за резистентност на хотелската верига InterContinental Hotels Group, упоритостта на управлението и отдадеността и ангажираността на целия екип на хотела са сигурна гаранция, че общите старания за налагане на първокласен мениджмънт с отговорност към околната среда и обществото и най-малък въглероден отпечатък неизбежно водят до триумф. Като единствен хотел в България – притежател на влиятелната международна премия Зелен ключ InterContinental Sofia може да послужи за образец, а и мотивация за останалите туристически обекти в страната ни, които имат самочувствието, че ръководят по резистентен и съвременен метод, да се включат в Програмата „ Зелен ключ “ и да тестват равнището си. “.

За InterContinental Sofia:

Разположен на емблематичните жълти павета в сърцето на столицата,
предлага същинско луксознопетзвездно обслужване и спиращи дъха гледки към Св. Александър Невски и Витоша. Хотелът е награден за Водещ хотел в България и Луксозен бизнес хотел на Източна Европа за четири следващи години. InterContinental Sofia е част от IHG® Hotels and Resorts, водеща интернационална компания в хотелската промишленост с близо 6000 хотела допълнително от 100 страни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР