Интерактивни клипове с рискови ситуации на пътя - това е

...
Интерактивни клипове с рискови ситуации на пътя - това е
Коментари Харесай

Новите изпити за шофьорска книжа: Защо бяха въведени интерактивните клипове в листовките?

Интерактивни клипове с рискови обстановки на пътя - това е са най-новите промени в изпитите на младите водачи. Целта e да се избегне субективният фактор.

Снимка: bTV

 „ Докачахме въвеждането на актуалните изпити. Радвам се, че Автомобилна администрация прояви вола и те към този момент са факт. Радвам се, че се присъединихме към страните със модерни способи на изпитване “, съобщи инструкторът и ръководител на АКАБ Красимир Димитров.

От 1 август се приготвят промени и при кормуването

„ За разлика от предходния метод на изпитване тези видеоклипове оптимално приближават до действителната среда на пътя. Среда, която изисква мислене. Това е главното, което липсва на доста водачи у нас, с цел да се предотвратяват пътните катастрофи “, съобщи Димитров.

Снимка: bTV

Той уточни, че от 45 въпроса на изпита два от тях ще са с видеоклипове. „ Кандидатът не може да знае кои ще са те, системата ще го дефинира “, сподели той и добави, че първо ще са демонстрира видеоклипа след това ще са задава въпроса.

Снимка: bTV

По думите му тези видеоклипове са 60 на брой и са в системата и ще се сменят периодически. Системата е заимствана от Германия, Англия и Холандия.

Случката е от Чикаго

„ Да се надяваме, че това е единствено началото и ще се веселя, в случай че някой ден всичките въпроси да са такива. Ще има позитивни резултати “, съобщи Димитров.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР