Интер победи Наполи с 1:0 на Джузепе Меаца и нанесе

...
Интер победи Наполи с 1:0 на Джузепе Меаца и нанесе
Коментари Харесай

Интер нанесе първа загуба през сезона на Наполи

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Интер победи Наполи с 1:0 на " Джузепе Меаца " и нанесе първа загуба от началото на сезона на " партенопеите ". Единственото попадение в срещата вкара Един Джеко в 56-ата минута, като по този метод резервира възможностите на " нерадзурите " за купата в италианския футболен шампионат. 

Паузата в Калчото поради Мондиал 2022 очевидно се беше отразила неготивно за възпитаниците на Лучано Спалети, които бяха тотално надиграни от своя противник. Домакините от своя страна пропуснаха няколко отлични благоприятни условия за гол през първата част посредством Федерико Димарко и Ромалу Лукаку.

Превъзходството на Интер даде резултата в 56-ата минута. Хенрих Мхитарян откри Димарко отляво. Флаговият футболист напредна и качи топката на главата на Един Джеко, а босненецът от близко разстреля Алекс Мерет за 1:0. 

Южняците затрудниха Андер Онана едвам в края на мача, само че камерунецът се оправи с удар на Джакомо Распадори. 

Наполи остава отпред във краткотрайното класиране с 41 точки, само че към този момент има единствено пет задатък пред втория Милан. Интер е четвърти с 33 точки. 

Алберт Попов завърши 21-ви в слалома в Гармиш-Партенкирхен

Алберт Попов, приключи на 21-во място в третия за сезона слалом от Световната купа, извършен на осветяване в немския зимен център Гармиш-Партенкирхен. Българският скиор бе 11-и след първия манш на 1.96 сек. след лидера Хенрик Кристоферсен от Норвегоя. Във второто си слизане по трасето обаче Аби позволи няколко грешки, поради които завърши в отвън Топ 20.

Класирането му е най-слабото през сегашния сезон. Той бе 11-и Вал д`Изер (Фр) и 10-и в Мадона ди Кампилио (Ит). Личният му връх е четвъртото място на слалома в Куршевел (Фр), реализирано на 20 март 2022 година

Другият ни представител в надпреварата - Камен Златков, падна малко след първата контрола при първото втурване сред вратите и не приключи.

Победата завоюва Хенрик Кристоферсен, който затвори надпреварата с комбинирано време от 1:47.38 мин. Челната тройка бе допълнена от австриеца Мануел Фелер ( +1.22 сек.) и французина Клеман Ноел (+1.46 сек.).

За дребната международна купа в слалома Кристоферсен е водач с 220 т., следван от Фелер с 205 и Даниел Юл (Швейц) със 186. Алберт Попов е на 13-о място с 60 т.  В генералното нареждане за Кристалния глобус норвежецът е трети с общо 485 т., до момента в който пред него са Марко Одермат (Швейц) с 946 и Александер Омод Килде (Нор) с 617.

Микаела Шифрин се приближи единствено на една победа от Линдзи Вон

Микаела Шифрин завоюва победа №81 за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, откакто завоюва първия от двата слалома в Загреб. За американката това е пети следващ и общо седми триумф от началото на сезона. Само още един я дели от достижението на великата й сънародничка Линзи Вон. Лидер в тази ранглиста е именитият швед Ингемар Стенмарк, който има 86 победи.

27-годишната Шифрин поведе след първия манш и след устойчиво каране във втория не остави шансове на съперничките, финиширайки първа с общо време 1:36.42 минути. Петра Влъхова от Словакия се подреди след нея с закъснение от 0.76 секунди, а призовата тройка затвори шведката Анна Свен Ларсон на 1:21 минута след победителката.

С триумфа в Загреб Шифрин усили задатъка си на върха в генералното класиране за Световната купа. Американката има 975 точки, Влъхова е втора с 586, пред швейцарката Уенди Холденер с 495 точки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР