Интер отпадна от Шампионската лига и не успя да преодолее

...
Интер отпадна от Шампионската лига и не успя да преодолее
Коментари Харесай

"Интер" и "Аякс" напуснаха Шампионската лига

" Интер " отпадна от Шампионската лига и не съумя да преодолее груповата фаза. За втора поредна година " нерадзурите " приключват трети в групата си. В последния си мач от група F с " Барселона " вкъщи, " Интер " загуби с 1:2.

Италианците нямаха никакъв късмет да продължат даже и при загуба, защото по същото време " Борусия " (Дортмунд) победи " Славия " (Прага) с 2:1.

Тимът на Антонио Конте не съумя да пречупи каталунците, които бяха с огромна част от запасите си. Лионел Меси и Жерар Пике даже не пътуваха за дуела, Серхио Бускетс и Тер Стеген останаха на пейката, а Луис Суарес се появи като запаса.

Въпреки неналичието на звездите си испанският отбор сподели доста добра игра, а младите футболисти на Ернесто Валверде демонстрираха предпочитание да се изявят. Карлес Перес откри резултата в 23-ата минута, откакто приключи акция стартирана от Антоан Гризман и допълнена от Артуро Видал.


© Reuters

В самия завършек на първата част Ромелу Лукаку изравни след подаване на Лаутаро Мартинес и върна " Интер " в битката. След почивката обаче " нерадзурите " не играха по най-хубавия метод. Конте пусна трима офанзивни играчи от пейката, само че и това не донесе нужния резултат.

Вместо това " Барселона " стигна до триумфа три минути преди края на мача. Ансуман Фати, който се беше появил на терена в 84-ата минута вкара и донесе триумфа на своя отбор. Юношата на " Барселона " стана и най-младият футболист, осъществил гол в Шампионската лига.

В група F " Барселона " приключва пръв с 14 точки, а " Борусия " с 10. " Интер " ще играе в Лига Европа през пролетта, откакто завоюва седем точки, а " Славия " (Прага) остана финален в групата на гибелта.

Много трагично се разви борбата в група Н, където " Аякс " загуби от " Валенсия " с 0:1 и отпадна. Преди последните срещи холандците оглавяваха групата си, само че най-после бяха изпреварени от " прилепите " и " Челси ".


© Reuters

Полуфиналистът от предишния сезон беше надвит на своя " Йохан Кройф сцена ", като единственото попадение вкара Родриго в 24-ата минута. В другия мач " Челси " победи " Лил " с 2:1.

Така " Валенсия " и " Челси " се класират напред, като имат по 11 точки, а " Аякс " с една по-малко отива в Лига Европа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР