Интер може и да загуби финала в Шампионската лига, но

...
Интер може и да загуби финала в Шампионската лига, но
Коментари Харесай

Интер се надява стигането до финала да доведе нови спонсори

Интер може и да загуби финала в Шампионската лига, само че има много успокоителни вести. Не единствено поради тройното присъединяване на италиански тимове на финалите в клубните шампионати, несъмнено от някои хора като подем. Паричните потоци към касата на Интер обаче ще бъдат много съществени, написа в разбор на Агенция АП.

" Съжаляваме за загубата, само че би трябвало да държим главите си трезви. Този край ни демонстрира огромната картина, а тя е, че можем още веднъж да се върнем тук ", изясни треньорът Симоне Индзаги.

Въпросната " огромна картина " обаче преди всичко включва финансовото положение на Интер, което се усъвършенства с това присъединяване в Шампионската лига, само че към момента има тревожни признаци. Приходите от към 100 милиона евро от наградни фондове от УЕФА този сезон действително са двойно повече от междинните за Интер от 45 милиона евро през предходните пет години. Средното заплащане за Ман Сити е 95 милиона евро на сезон от УЕФА и до момента беше номер 1 за клуб.
61  Манчестър Сити 1:0 Интер
“Нерадзурите ” не играха в европейските клубни шампионати през 2017-18 година, а италианските клубове бяха доста по-силно наранени от загубите, провокирани от пандемията от КОВИД, в сравнение с Висшата лига с нейните милиарди интернационалните права за лъчение. За да се измъкне клуба от сложната обстановка, през 2021-ва година китайският притежател Стивън Жанг получи към 300 милиона $ от американски капиталов фонд, а Интер насочи предложения към евентуални купувачи.

Според италианските публицисти неналичието на личен стадион пречи на тима да излезе в друга орбита и да бъде действителна, годишна конкуренция на британските тимове, както и на грандовете в Испания и Германия.

Интер регистрира загуба от 140 милиона евро през предишния сезон и през септември трябваше да заплати на УЕФА 4 милиона евро санкция поради несъблюдение на закрепените предели за доходност през предишния сезон. Забележителното за Интер и за почитателите му беше, че на фона на провалянето от Манчестър Сити президентът на клуба Стивън Жанг стартира да приказва за построяването на по-силен тим, който да държи равнището.
27  Радостта на Манчестър Сити и сълзите на Интер
Предвид непрекъснатите визити от финансови ченгета в италианските клубове, включително и в Интер, това наподобява сложна работа все още.

Белгийският нападател Ромелу Лукаку е преотстъпен на Челси, само че Жанг счита, че може да контракти оставането му чартърен най-малко до зимата. Ако не стане и не се откри съответен състезател за офанзивата, то 37-годишният Един Джеко наподобява като сътрудник номер 1 на Лаутаро Мартинес.

Ясно е, че президентът - 31-годишният потомък на фамилията, което има китайската Suning Corporation, не стои със скръстени ръце. И новият спонсор на фланелката на Интер за финала, гледан по целия свят, е индикатор за интензивността му в контактите. Paramount+ запълни празнината, оставена от компания за криптовалута, която съгласно известията, си е икономисала да преведе 25 милиона $ заплащания към клуба.

И защото Интер се размина тази година с купите, Стивън Жанг се надява присъединяване на финала да улесни намирането на нови сътрудници. Защото колкото и да е могъща Suning Corporation, сама няма да построи клуб като тези в Англия.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР