Интензивните валежи, обхванали голяма част от Гърция от снощи, предизвикаха

...
Интензивните валежи, обхванали голяма част от Гърция от снощи, предизвикаха
Коментари Харесай

Интензивни валежи предизвикаха наводнения в някои райони на Централна Гърция

Интензивните превалявания, обхванали огромна част от Гърция от нощес, провокираха местни наводнения в доста региони най-вече в Тесалия, Централна Гърция, заяви гръцката държавна телевизия ЕРТ.

 

Особено огромни проблеми е имало в префектура Пиерия, където са били изпратени екипи, които да оказват помощ на пасажери в коли, блокирани от придошлите води.

 

В община Дион-Олимпос чиновниците са оказали подпомагане на стара жена, блокирана в дома си, както и на три дами, бедстващи в автомобил. Те са били откарани на безвредно място благодарение на високопроходима техника.

 

До среднощ противопожарните служби са получили 40 сигнала и са се намесили в три случая за изпомпване на вода от жилища.

 

Буря и градушка нощес са блъснали град Трикала в Тесалия и са затруднили придвижването по основния път Трикала – Янина. Районът на Тесалия пострада мощно при наводнения през септември предходната година.

 

В община Фаркадона е имало краткотрайно спиране на електрозахранването поради дейната гръмотевична активност.

Валежите се чака да продължат до през днешния ден следобяд, като ще се изместват към гръцка Македония, Тракия и островите в северната и източната част на Егейско море.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР