Интензивни бомбардировки в Газа в тази вечер на фона на

...
Интензивни бомбардировки в Газа в тази вечер на фона на
Коментари Харесай

Бомбардировки в Газа, Израел разшири наземните си операции

Интензивни бомбардировки в Газа в довечера на фона на изказването на израелската войска за разширение на наземните интервенции.

В палестинския анклав избухнаха мощни детонации. Според наблюдаващи бомбардировките са по-силни от нормалното.

Израелските отбранителни сили оповестиха разширение на интервенциите на пехотата довечера. Тел Авив още веднъж прикани палестинците в бранша да се реалокират на юг за тяхна сигурност.

Представител на палестинския Червен полумесец заяви, че секторът е изцяло отсечен от външния свят.

Преди това израелските сили нахлуха за повторно в бранша за последните 24 часа. Вторият рейд е бил в централната част на Ивицата Газа.

Войниците са влезнали с изтребители и дронове.

Ликвидирани са редица цели на Хамас, в това число бойци на терористичната формация и командни центрове и стартови площадки за изстрелване на противотанкови ракети.

Ракета порази жилищен блок в Тел Авив.

Снимки: Българска телеграфна агенция



Ранени са минимум трима души. Хамас не може да освободи заложници, до момента в който не бъде реализирано съглашение за преустановяване на огъня, съобщи представител на делегацията на групировката в Москва. Според телевизия Ал Арабия, Израел е предложил такова помирение с връщане на телата на починалите, само че предлагането е било отхвърлено от Хамас. Това е станало по време на непреки договаряния сред двете страни с посредничеството на Египет и Катар. Над 7000 са починалите палестинци от началото на войната на 7 октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР