Интензивни боеве се водят в покайнините на Киев, предава Би

...
Интензивни боеве се водят в покайнините на Киев, предава Би
Коментари Харесай

Интензивни боеве в покрайнините на Киев, руснаците са на 25 км от центъра |

Интензивни боеве се водят в покайнините на Киев, предава Би Би Си. В 17-ия ден от войната Москва се пробва да превземе украинската столица.

Според английското разузнаване по-голямата част от съветските сили се намира на 25 км от центъра. Украинските управляващи се притесняват от съветско широкомащабно нахлуване.



Ключови градове са обградени: Харков, Мариупол, Николаев и Суми. Те са подложени на непрекъснат обстрел. Чуват се сирени и детонации, защото съветските сили се пробват да открият надзор над основни обекти. Положението на хората в тях утежняват ниските температури, неналичието на ток, дребното храна и вода.

В Мариупол от съветските сили, оповестяват украински представители.

В югоизточния град Мелитопол съветски сили отвлякоха кмета и стотици поданици излязоха на митинг. Украинският президент Володимир Зеленски изиска незабавното му освобождение и упрекна руснаците, че " минават към нов стадий на гнет ". В ново към нацията той споделя, че съветската войска е претърпяла най-големите си загуби от десетилетия насам. Той твърди, че 31 съветски батальонни тактически групи са били изведени от бойна подготвеност.

Междувременно през днешния ден водачите на Франция и Германия организираха следващия кръг от телефонни диалози с съветския президент Владимир Путин. Еманюел Макрон и Олаф Шолц желаеха неотложно преустановяване на огъня от Русия. Москва отхвърли тези апели.

Все повече хора напущат Украйна. Бежанците към този момент са 2,5 милиона души. В Полша - главната приемаща ги страна - са повече от 1,6 милиона души. Молдова разгласи, че е достигнала " сериозна точка " в способността си да се оправи с бежанците.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР