Интензивен трафик в някои части на страната в последния неработен

...
Интензивен трафик в някои части на страната в последния неработен
Коментари Харесай

Интензивен трафик по пътищата в страната в последния почивен ден

Интензивен трафик в някои елементи на страната в последния неработен ден от серията почивни към Нова година. От полицията регистрират, че огромното пътешестване е почнало още през вчерашния ден, като не са регистрирани съществени произшествия. Над 400 са случаите, при които е открито съществуване на алкохол и опиати по време на шофиране.

На входовете на столицата има полицейски патрули в подготвеност да контролират трафика. Още сутринта от Пътна полицията предизвестиха, че най-натоварените сектори ще бъдат входовете на София при Владая и автомагистрала " Тракия ", преди тунел " Ечемишка " на " Хемус ", пътя Банско - Симитли и автомагистрала " Струма ". До момента няма информация за съществени тапи или произшествия. В столицата два автомобила се удариха следобяд в региона на " Цариградско шосе ". Леко потърпевшо е 6-годишно дете, което било откарано за обзор в " Пирогов ". Задръстване се образува по пътя Пловдив-Смолян поради злополука, а на прибиращите се от курорта Пампорово се наложи да проявят самообладание.

Пътна полиция регистрира спокойни празнични дни с по-малко катастрофи. Много хора още през вчерашния ден са се прибрали в столицата.

" Искаме да благодарим на жителите, че се съобразиха, пътуваха през вчерашния ден много, както споделих, придвижването беше умерено, макар натоварения трафик, движеха се умерено в колоните ", съобщи основен контрольор Лъчезар Близнаков от " Пътна полиция ".

И този път обаче по празниците са открити доста случаи на пияни или дрогирани водачи.

" От 23 декември досега случаите са над 400 - приложимост на алкохол и наркотични субстанции, като стойностите, регистрирани от дрегерите, бяха много фрапиращи в някои случаи. Не бяха малко случаите към 3 промила, към 3 промила приказваме за тотална некомпетентност от водачите ", разяснява основен контрольор Лъчезар Близнаков - " Пътна полиция ".

Един от най-натоварените пътни сектори беше в региона на Симитли. Днес до огромни тапи и тапи не се стигна, макар интензивния трафик. През целия ден при Симитли имаше и дежурен полицейски патрул, който да контролира трафика при нужда.

Движението от Банско беше по-натоварено съпоставяне с трафика по основен път Е-79, а от време на време сред Симитли и кръговото кръстовище за автомагистрала „ Струма “, малко преди Благоевград, се образуваха колони, само че прекосяването отнемаше не повече от половин час.

В Бургас доста хора избраха да пътуват с влакове и рейсове. На гарите скупчвания на пасажери имаше само при идващите транспортни средства. Голяма част от хората избраха да се върнат вкъщи с трен. Казват, че е по-безопасно поради COVID-19.

Много хора избраха да се приберат и в столицата с рейс. На централната автогара от транспортните средства слизаха пасажери с маски. Те обявиха, че са пътували бързо и умерено.

На Летище София заминаващите бяха повече от идващите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР