Интензивен е трафикът през граничния пункт Дунав мост при Русе.

...
Интензивен е трафикът през граничния пункт Дунав мост при Русе.
Коментари Харесай

Дунав мост при Русе е пълен с превозни средства

Интензивен е трафикът през граничния пункт " Дунав мост " при Русе. Освен към този момент обичайните опашки от камиони от през вчерашния ден следобяд, се образуват и колони от леки коли с румънска регистрация, които пътуват към курортите в България, Турция и Гърция, написа.

На граничния пункт в Русе леките коли се обработват на 3 гишета. Въпреки това, има опашки, а не всички туристи са готови за чакането. Емануел Стойнеску пътува за София, където с другари ще посрещнат Великден.

Емануел Стойнеску: " Доста дълго чакахме на границата. Ние сме тук от половин час. Не е по никакъв начин прелестно ", предава Българска национална телевизия.

Рашид Солтанов постоянно пътува сред Грузия и Турция. Казва, че най-вече чака по българо-румънската граница, изключително по време на празници:

" Преди една година се минаваше обикновено. Сега е огромно натоварването. Не знам организацията ли е неприятна, или поради контрола на паспортите – доста чакаме, образува се запушалка ".

Допълнително напрежение и компликации за напредването в региона основават и обичайните опашки от тирове, някои от които чакат по едно денонощие.

Тимофей Далецкий – водач на камион: " По празниците трафикът става по-голям. Всеки се прибира у дома. Или отпътува на отмора, на посетители. По принцип е хубаво да има паркинг. Нима би трябвало да стоим тук, да живеем на пътя – няма тоалетна, и отпадъци ".

В региона към този момент се построяват два буферни паркинга, които ще могат да поберат до 750 камиона. Първият от тях би трябвало да проработи до края на май.

" Това, което желаеме, е основаване на единна система. Тировете да влизат на паркингите и да получават номер. След това система да има построена с " Гранична полиция ", да се подвеждат към границата единствено толкоз броя камиони, колкото могат да преминат границата ", съобщи Пенчо Милков – кмет на Община Русе.

През почивните дни ще има спомагателни екипи на полицията, които ще обезпечават реда в региона на граничния пункт.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР