Интензивен е трафикът по границите с Гърция, Румъния, Сърбия и

...
Интензивен е трафикът по границите с Гърция, Румъния, Сърбия и
Коментари Харесай

Интензивен е трафикът по границите с Гърция, Румъния, Сърбия и Турция

Интензивен е трафикът по границите с Гърция, Румъния, Сърбия и Турция, оповестиха от полицията. Информацията е към 6:00 часа тази заран.

По границата с Гърция трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " на излаз товарни коли. Препоръчва се на жителите, които пътуват към и от Гърция, да употребяват за прекосяване с изключение на " Кулата " и " Маказа ", и останалите пунктове на българо-гръцката граница – " Илинден ", " Златоград ", " Ивайловград " и " Капитан Петко челник ". През граничните пунктове " Маказа ", " Златоград " и " Ивайловград " могат да минават единствено леки коли и микробуси.

На границата с Румъния трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кардам " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин ", на излаз за товарни коли, и за леки коли на всички пунктове на вход. До 18 август Национална компания " Пътна инфраструктура " на Румъния ще прави действия по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюргево ", влизащи в Румъния. Движението на товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Русе " при излизане от България ще се реализира на старите трасета. Тази краткотрайна организация, поради по-малкия брой трасета за прекосяване, ще докара до известно нарастване на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния. Със заповед на министрите на превоза и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт " Вама веке ", съпределен на българския Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дуранкулак ", е въведено ограничаване за придвижване на товарни коли с тегло над 7,5 тона в петък, събота и неделя, както и на формален празник на Румъния от 6:00 до 22:00 часа. В деня, предшестващ първия ден на формален празник, ограничаването е от 16:00 до 22:00 часа.

Преминаването през взаимните гранични пунктове " Кайнарджа " / " Липница " и " Крушари " / " Добромир " се реализира според контрактуваното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На границата със Сърбия придвижването е интензивно на вход за леки коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ". Граничните инспекции там се правят на осем работни места за влизащи леки коли, което е цялостният потенциал на пункта. Строително-монтажни действия постановат краткотрайно свиване на пътните платна и метаморфоза на придвижването на преминаващите транспортни средства. През празничните дни пътуващите с леки коли следва да имат поради, че краткотрайната организация на придвижването преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за прекосяване. За да избегнат интензивния трафик, граничните управляващи поучават пътуващите да употребяват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: " Брегово ", " Връшка чука ", " Стрезимировци ", " Олтоманци ".

Трафикът е натоварен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Турция.

На границата с Република Северна Македония придвижването е обикновено на всички пунктове. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР