Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП)

...
Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП)
Коментари Харесай

Гранична полиция: Ако пътувате за Гърция, не минавайте през Кулата. Има наплив от румънци

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Гърция, Сърбия и Турция, оповестиха на уеб страницата си от Главна дирекция " Гранична полиция "  (ГДГП) на Министерство на вътрешните работи. Данните са към 6:00 ч. тази заран. 

На границата с Румъния трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Никопол " на излаз за товарни коли. 

Поради осъществяване на главен ремонт на българския сектор на Дунав мост при Русе е въведена краткотрайна организация на придвижване, като трафикът се реализира в една лента с пропускателен режим и се контролира със светофарна уредба. Освен Граничен контролно-пропусквателен пункт " Русе ", водачите в района могат да се насочат и към пунктовете " Силистра ", " Кардам ", " Дуранкулак ", " Кайнарджа "  и " Крушари ". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропущат товарни коли.

Трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " на излаз за леки коли на границата с Гърция. 

Във връзка със доста увеличените прекосявания през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата "  и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа "  на огромния брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от ГДГП предлагат потреблението на различни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и разрешават по-бързо прекосяване.

Пътуващите туристи към курорти в региона на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Илинден "  като опция на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ". Туристи, пътуващи към курорти в региона на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да употребяват Граничен контролно-пропусквателен пункт " Златоград "  като опция на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ". За курорти в региона на гр. Александруполис се предлага да се минава през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Петко челник ". През граничните пунктове " Маказа ", " Златоград "  и " Ивайловград "  е позволено прекосяването единствено на леки коли и микробуси.

По границата със Сърбия трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина "  на излаз за леки коли.

По границата с Турция трафикът е натоварен на пунктовете " Капитан Андреево " и " Лесово " на вход за леки коли.

Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове по границата с Република Северна Македония. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР