Интензивен е трафикът на гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния

...
Интензивен е трафикът на гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния
Коментари Харесай

Натоварено е движението тази сутрин на границите с Румъния и Гърция

Интензивен е трафикът на гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния и с Гърция, оповестиха от Главната дирекция " Гранична полиция " (ГДГП) - Министерство на вътрешните работи, на уеб страницата на ведомството. Информацията е настояща към 6:00 ч. тази заран. 

На границата с Румъния трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт ``Кардам`` и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Никопол " на излаз за товарни коли, добавя Българска телеграфна агенция. 

Поради главен ремонт на българския сектор на Дунав мост при Русе е въведена краткотрайна организация на придвижване, като трафикът се реализира в една лента с пропускателен режим и се контролира със светофарна уредба. Освен Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Русе “, водачите в района могат да се насочат и към пунктовете „ Силистра “, „ Кардам “, „ Дуранкулак “, „ Кайнарджа “ и „ Крушари “. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 ч. всеки ден, като през тях не се пропущат товарни коли.

Трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт ``Кулата`` на границата с Гърция на излаз за товарни коли.

Във връзка със доста увеличените прекосявания през „ Кулата “ и „ Маказа “ на румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от ГДГП предлагат потреблението на различни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и разрешават по-бързо прекосяване. Пътуващите туристи към курорти в региона на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Илинден “ като опция на „ Кулата “. Туристи, пътуващи към курорти в региона на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да употребяват граничния пункт „ Златоград “ като опция на „ Маказа “. За курорти в региона на гр. Александруполис се предлага да се минава през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко челник “. През граничните пунктове " Маказа ", „ Златоград “ и „ Ивайловград “ е позволено прекосяването единствено на леки коли и микробуси.

Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границите ни със Сърбия, Турция и Република Северна Македония.

На 26 август т.г. на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “ стартира осъществяването на дейностите по контракт, обвързван с построяването на Системата вход/изход на Европейски Съюз. Ще бъдат демонтирани кабините за гранични инспекции на преминаващите товарни коли и ще бъдат сменени с нови. Временно придвижването на преминаващите товарни коли ще бъде пренасочвано през трасетата за прекосяване на леки коли. Възможни са известни усложнения при прекосяването на „ Гюешево “. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР