Интензивен е от ТИР-ове в четвъртък сутрин на изходите от

...
Интензивен е от ТИР-ове в четвъртък сутрин на изходите от
Коментари Харесай

Натоварен трафик от ТИР-ове на изходите към Гърция, Румъния и Турция

Интензивен е от ТИР-ове в четвъртък заран на изходите от страната към съседките Гърция, Румъния и Турция.
На границата с Република Гърция, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата трафикът е натоварен на излаз за товарни коли. През Граничен контролно-пропусквателен пункт " Илинден " - " Ексохи " се пропущат единствено товарни коли с един лидер след показване на QR код. Товарни коли минават и през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Петко челник " – " Орменион ".
На влизане в Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " могат да минават гръцки жители и непознати жители с гръцки, получен не по-късно от 24 часа преди влизането в Гърция и негативен PCR тест, изработен не по-късно от 72 часа от времето на пътешестване и преведен на гръцки или британски език. Водачи на товарни коли до 3,5 тона, извършващи интернационален транспорт на артикули и товари през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “, се позволяват за влизане в Гърция с QR код, без PCR тест. Спрямо влизащите в България не се ползват спомагателни условия от страна на гръцките полицейски органи.
През Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " - " Нимфея " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Петко челник " - " Орменион " гръцките гранични управляващи не пропущат преминаващи от 23 ч. до 7 ч. в двете направления, без значение от тяхната народност.
През Граничен контролно-пропусквателен пункт " Ивайловград " - " Кипринос " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Златоград " не се пропущат в двете направления никакви транспортни средства.
Влизането на туристи в Гърция е допустимо единствено през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " – " Промахон " с негативен резултат на РCR тест за ковид, изработен през последните 72 часа преди идването. Документът би трябвало да е на британски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или персонална карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове „ Кулата “ и „ Маказа “.
Пътуващите към Гърция, без значение от тяхното поданство, би трябвало да имат QR код посредством попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr По информация на гръцките гранични управляващи рестриктивните мерки за прекосяване през граничните пунктове ще продължат до 30.09.2020 година
 Акция на Пътна полиция и АПИ за облекчение на трафика през почивните дни Акция на " Пътна полиция " и АПИ за облекчение на трафика през почивните дни
В ход нова полицейска акция за облекчение на трафика, която ще продължи до 24 септември. Операцията на " Пътна полиция " е по отношение на...
На границата с Румъния трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе-Дунав мост и Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин-Дунав мост е натоварен на излаз за товарни коли. В Румъния се пропущат български жители без да им бъде налагана карантина. Временно е прекратено от румънска страна прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските " Кайнарджа " и " Крушари ". Транзитните товарни коли могат да преминат българо-румънската граница единствено през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Русе " и Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин ". Товарните коли, които транспортират артикули от и за Румъния, може да минават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.
На границата с Република Сърбия трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Българските жители, които влизат на територията на Сърбия, би трябвало да показват наложително негативен PCR-тест за съществуване на вируса SARS-CoV-2, не по-стар от 48 часа, публикуван от национална референтна лаборатория. Ако минават директно, могат да влязат в страната без да имат негативен тест.
На границата с Република Северна Македония трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Българските жители могат да пътуват до Република Северна Македония без ограничавания.
На границата с Република Турция трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " - Граничен контролно-пропусквателен пункт " Хамзабейли " е възобновен, придвижването е интензивно на излаз за товарни коли. Българските жители могат да пътуват до Турция без ограничавания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР