Интелигентното двупосочно зареждане може да бъде ключът към предотвратяването на

...
Интелигентното двупосочно зареждане може да бъде ключът към предотвратяването на
Коментари Харесай

Двупосочното зареждане ще е ключово за популярността на електрическите автомобили

Интелигентното в двете посоки зареждане може да бъде ключът към предотвратяването на чести спирания на електрозахранването и внезапно повишение на цените на силата в бъдеще, когато милиони електрически автомобили ще се включват в електропреносната мрежа, с цел да се зареждат.

През идващото десетилетие се чака да бъдат закупени десетки милиони електрически транспортни средства. Пред държавните управления и автомобилната промишленост стои един голям въпрос: Може ли енергийната мрежа да се оправи със доста увеличеното натоварване?

„ Ако по едно и също време включите всички тези транспортни средства, това ще пренатовари мрежата “, споделя Робърт Стокър, помощник по енергийно консултиране в основаната в Бостън компания за консултантски услуги Charles River Associates. Интелигентното в двете посоки зареждане може да предотврати бъдеще, белязано от чести спирания на електрозахранването и внезапно повишение на цените на силата, споделя Стокър.

През септември откриватели от Charles River Associates и основаната в Германия Hubject Consulting разгласяват проучване, в което се твърди, че двупосочната технология за зареждане от транспортно средство към мрежата (V2G) ще бъде от решаващо значение за известността на електрическите автомобили и за попречване на най-лошите енергийни сюжети при внезапно повишаване на търсенето на зареждане на електрически автомобили.
Mindblowing. Електроавтомобилите стават част от енергийната мрежа
Накратко, интелигентното зареждане от транспортно средство към мрежата разрешава на електричеството да тече в двете направления – от мрежата към транспортното средство и назад. Ако задоволително транспортни средства се включат към система за зареждане V2G, това може доста да понижи натоварването на мрежата, защото самите транспортни средства могат да обезпечат спомагателни енергийни доставки в часовете пик, когато натоварването на мрежата е най-високо.

Стотици, хиляди или милиони електрически транспортни средства могат да бъдат „ координирани да вземат участие в работата на мрежата и пазарите на сила “, като трета страна комбинира силата от батериите на електрическите транспортни средства и други източници отвън мрежата във „ виртуални електроцентрали “, които могат да доставят или търгуват с сила, пишат създателите на проучването.

„ От решаващо значение е, че към този момент не е нужен моментът „ еврика “ от софтуерна позиция “, сподели Глунц. „ Това към този момент работи. Както всяка технология, тя би трябвало да се усъвършенства, само че това ще стане с времето и с мащаба на прилагане. “
Количеството сила, което ще е належащо за зареждане на милиони акумулатори на електрически автомобили в бъдеще, е огромно
„ В най-натоварените часове на годината една площадка за бързо зареждане на автомагистрала може да изисква същото количество електрическа енергия като футболен стадион или даже дребен град. Това търсене ще идва освен от пътнически коли, само че и от електрически камиони и тежкотоварни транспортни средства от публичните и частните автопаркове “, се споделя в неотдавнашно изследване на условията за зареждане по автомагистралите, извършено от компанията за комунални услуги National Grid.

„ За благополучие, доста автомагистрали се припокриват с преносната мрежа и тя може да бъде употребена, с цел да се достави силата, от която ще се нуждаят транспортните средства. Изграждането на тези високоволтови връзки и модернизацията им може да отнеме години, заради което е значимо да се подхващат дейности още в този момент “.
  Credit Reuters
Подготовката на мрежата за зареждане на електрически автомобили е проблем, който автомобилните производители осъзнават доста добре. General Motors да вземем за пример започва GM Energy през октомври. Тя включва линиите Ultium Home и Ultium Commercial на GM. И двете ще оферират артикули и услуги, които разрешават в двете посоки зареждане.
Porsche и Tesla са измежду автомобилните производители, които неотдавна стартираха пилотни планове за в двете посоки зареждане
Междувременно Ford предложи на пазара опцията електрическият пикап F-150 Lightning да зарежда дома при положение на прекъсване на тока. Технологията V2G има капацитета да открие нови източници на доходи за производителите на коли, защото те стават все по-свързани с електрическата мрежа, сподели Гланц.

„ Би било отлично, в случай че производителите на коли осъзнаят, че в действителност могат да прибавят още една екстра към своя артикул, още един мотив за приложимост “, сподели Глюнц. От решаващо значение ще бъде също по този начин да се привлекат потребителите, евентуално посредством отплата за това, че техните акумулатори на електрически автомобили предават сила към мрежата в пиковите часове. „ Това може да се преглежда като съвсем стеснение, само че е значимо да успеем да повлияем на държанието им и да ги образоваме по този начин, че те в действителност да могат да печелят много обилни суми от цялата тази технология V2G “, сподели Стокър.
Частен енергиен мениджмънт
Потребителите биха могли да разрешат на своите коли да реагират на „ сигнали за понижаване на потреблението “ или да се изключат от мрежата по време на пиковите часове и в подмяна да се възползват от по-евтина сила в непиковите часове. Те биха могли също по този начин да получават директно възнаграждение за това, че транспортното им средство връща сила назад в мрежата в интервали на дефицит на сила.

Те биха могли да печелят стотици или даже хиляди долари през годината, само че енергийните компании и автомобилната промишленост ще би трябвало да ги осведомят за тези изгоди, споделя Стокър. „ Трябва да измислим метод да уведомим потребителите, че енергийният пазар е нещо, в което могат действително да вземат участие “.
Двупосочно зареждане в общоприетото оборудване
Ако промишлеността успее да направи това, зареждането с V2G може да се трансформира в стандарт. В противоположен случай производителите евентуално ще се сблъскат с намесата на регулаторните органи, които ще изискат зарядните устройства и транспортните средства да бъдат оборудвани с хардуер, допускащ в двете посоки зареждане. „ Въпросът не е дали това ще се случи “, сподели Глюнц. „ Въпросът е дали това ще се случи поради регулаторите или поради свободния пазар и производителите на коли, които ще го прибавят като част от общоприетото съоръжение. “
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР