Интелигентните очила Ray-Ban Stories улавят света наоколо за лесно споделяне

...
Интелигентните очила Ray-Ban Stories улавят света наоколо за лесно споделяне
Коментари Харесай

Смарт очила Ray-Ban? Facebook има пръст в тая работа


Интелигентните очила Ray-Ban Stories улавят света в близост за елементарно шерване онлайн
(снимка: Facebook)

Фейсбук се надява да успее там, където другите се провалиха: компанията ще употребява голямото си наличие в международен мащаб, с цел да направи интелигентните очила международен шлагер в партньорство с Ray-Ban. Двете компании ще пуснат на пазара очила за снимане на фотоси и видео, наречени Ray-Ban Stories.

Виждали сме редица опити за интелигентни слънчеви очила с вяра да се трансфорат в най-новия фешън аксесоар, който би трябвало да имаме, отбелязва. Най-запомнящи са опитите на Гугъл и Snapchat. Но тези аксесоари не съумяха да завладеят въображението на необятната аудитория.
още по тематиката
Сега Фейсбук ще работи дружно с EssilorLuxottica – компанията-майка на Ray-Ban – за изработката на елегантни очила с вградени в тях две 5-MP предни камери за 2592x1944p фотоси или видео с резолюция 1184x1184p при 30 фрагмента в секунда.

В рамката е вграден бутон, с който потребителят командва снимането на фотоси и видео на това, което вижда. Видеоклиповете могат да са с времетраене до 30 секунди и да се разгласяват онлайн на платформи като Фейсбук, Instagram, Twitter и TikTok посредством надлежно приложение към смарт-очилата, което работи както на iOS, по този начин и на Android.

Приложението също по този начин разрешава на потребителя да редактира или усъвършенства наличието преди качване и да записва в паметта на телефона, макар че смарт очилата имат задоволително вградена памет за повече от 500 фотоси или 30 видеоклипа.

Смарт очилата Ray-Ban Stories съдържат две 5-MP камери, микрофони и високоговорители
(снимка: Facebook)

Носимата джаджа има усъвършенстван чип Snapdragon, поддържа Bluetooth 5.0 и двулентов Wi-Fi 802.11ac за безжична връзка. Батерията би трябвало да устоя до шест часа при умерена приложимост.

Очилата, наречени, ще се оферират с микро-високоговорители за слушане на стрийминг медии, както и с три микрофона със специфична структура, тъй че човек да вгради „ глас зад кадър ” в своите видеоклипове или пък да организира позвънявания при сдвояване на очилата с телефон.

Продукти като този естествено провокират опасения за и по тази причина разработчиците акцентират, че очилата Ray-Ban Stories са проектирани с мисъл за този проблем. Фейсбук изрично споделя, че очилата и приложението към тях ще бъдат без реклами и че нищичко, снимано посредством камерите, няма да се употребява за персонализирани реклами.

Устройството включва дребни светодиоди, които светват, когато потребителят прави фотография или видео. Междувременно потребителят може изцяло да изключи камерите и микрофоните, с цел да понижи капацитета за вмешателства. Наред с това той има цялостен надзор върху това по кое време и къде се споделя сниманото наличие.

Новите очила нямат нищо общо с така наречен. Човек не трябва да чака цифрово наличие, наслоявано върху действителните облици, да се появява пред очите му в придвижване. Освен това смарт очилата не са пригодени за всевъзможни  метеорологични условия – те би трябвало да бъдат прибани в джоба по време на дъжд или изцяло изсушени и почистени при положение на пръски.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР