Интелигентните хора са по-добри в това да се сработват с

...
Интелигентните хора са по-добри в това да се сработват с
Коментари Харесай

Сигурният признак за висок интелект

Интелигентните хора са по-добри в това да се сработват с останалите, откри ново проучване. Оказва се, че високият разсъдък е основният фактор, който предизвиква хората да работят дружно, макар, че и други личностни характерности, като щедростта и съзнателността, оказват въздействие върху нея. Вероятно това е една от най-значимите аргументи за какво хората с висок разсъдък са значими за обществото: без тях евентуално то просто не би функционирало.

Хората с невисок разсъдък нямат консистентни тактики за справяне със дилемите и проблемите пред себе си и като предписание не съумяват да плануват последствията от своите дейности, са открили учените от екипа, провел проучването. Професор Юдженио Прото, който е водел екипа, изяснява: “Ние искахме да изследваме кои фактори имат водеща роля с цел да се превърнем в сполучливи обществени животни. Или, с други думи, кое ни разрешава да се държим по най-благоприятен метод в обстановки, където кооперацията с другите е евентуално потребна освен за нас, само че и за нашите съседи, съграждани или даже и за останалите хора, отдалечени от нас по планетата ”.

Изследването е присъединило участници, които е трябвало да играят в разнообразни игри, които са тествали способността им за коопериране и по какъв начин се търгува риска против премиите в играта. “Хората нормално чакат, че тези, които се държат добре, които са съзнателни и великодушни автоматизирано са и тези, които са най-кооперативни и се сработват най-добре с останалите хора ”, акцентира Прото.

“Но нашите резултати недвусмислено демонстрират, че водещото изискване за възникването на една обществено функционираща и сработена общественост е интелектът, а не положителното сърце или положителното държание. Те имат резултат, само че той е относително дребен на фона на резултата от интелекта в кооперирането сред хората в една или друга обществена група ”.

Източник: Psy Blog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР