Интелектуалци излязоха с подписка, в която призовават политическите сили в

...
Интелектуалци излязоха с подписка, в която призовават политическите сили в
Коментари Харесай

Интелектуалци с подписка за съставяне на правителство. За какво точно настояват?

Интелектуалци излязоха с подписка , в която приканват политическите сили в новия 49-и парламент да излъчат постоянно държавно управление на България . И освен това. Те желаят новият кабинет да има ясни цели . В подписката са се присъединили над 100 интелектуалци.

Според тях новото ръководство би трябвало да поеме отговорност за извеждане на страната от политическата рецесия, само че и от икономическата такава .

Двама от подписалите се в подписката – някогашният министър на защитата Тодор Тагарев и режисьорът Евгени Михайлов , разяснява пред „ Българска национална телевизия “, че това било кардинален апел. В него нямало даже и намек за основаване на каквато и да било коалиция .

Не се и изразявало мнение дали постоянното държавно управление би трябвало да бъде формирано с първия мандат на ГЕРБ или с втория, който по право ще отиде при обединението „ Продължаваме промяната – Демократична България “. По този метод те са безапелационни, че не се прави никакъв опит за индулгенция на Бойко Борисов .

Целта била да се реализира едно обединяване към цели , които са значими за българските жители. Според интелектуалците те можели да получат единодушието на множеството от половината от хората.

Евгени Михайлов уточни също по този начин, че ще се реализира „ импийчмънт “ на президента Румен Радев, в случай че се поеме отговорността за държавно управление , в случай че се одобри бюджет и се отговорност за външната и вътрешната политика, които води България.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР