Интелектът на пчелите се оказва по-голям, отколкото се е смятало

...
Интелектът на пчелите се оказва по-голям, отколкото се е смятало
Коментари Харесай

Биолози обучиха пчели да различават четни и нечетни числа

Интелектът на пчелите се оказва по-голям, в сравнение с се е считало до момента - биолози от Австралия са съумели да обучат тези инсекти да разграничават четни и нечетни цифри, оповестява уеб сайтът Конвърсейшън.

В опита откривателите са разделили пчели на две групи. Насекомите от едната група са били тренирани да свързват нечетните цифри с подсладена вода, а четните - с горчива, а за тези от втората са важали противоположни правила. На пчелите са показвани карти с числата от 1 до 10 и те са се обучавали, до момента в който не дадат верен отговор с акуратност 80 %.

Експертите означават, че насекомите, които са свързвали нечетните цифри със сладка вода, са се учили по-бързо. За разлика от тях хората запомнят по-бързо четните цифри.

Досега учените смятаха, че способността да разграничават четни от нечетни цифри е присъща единствено на индивида, защото изисква високо равнище на нереално мислене. Биолозите преди са потвърдили, че пчелите са способни да правят елементарни аритметични дейности и да съпоставят цифри със знаци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР