Интелектът е нещо, което не може да се забележи от

...
Интелектът е нещо, което не може да се забележи от
Коментари Харесай

Тест: Ако имате поне една от тези черти, то вие сте по-умни от повечето хора

Интелектът е нещо, което не може да се забележи от пръв взор. Наистина е мъчно незабавно да преценим дали индивидът насреща е интелигентен или малоумен. В някаква степен това зависи от образованието и от това доколко сме залягали над учебниците, само че има дадености, които човек доста мъчно може да промени. Според последните проучвания на учени, това, което отличава някои като по-умни от останалите, е заложено още със самото им раждане. С течение на годините тези качества могат да се доразвият и обогатят.

Експертите са групирали някои белези, присъщи за по-интелигентната част от хората. Проверете сами дали попадате в тази влиятелна група и дали притежавате някои от тези черти.

1. Вие сте единственото дете в фамилията или сте най-голямото. Оказва се, че в съвсем всички извършени проби за просветеност, тези хора са по-умни от по-малките си братя и сестри или от хора, които са от многодетни фамилии.

2. Затворена персона сте. Установено е, че множеството деца гении са интровертни и са по-умни от екстровертните.

3. Пишете с лявата ръка. Левичарите са по-схватливи, запомнят по-бързо и разполагат с сериозно мислене.

4. Имате положително възприятие за комизъм. Изследванията сочат изрично, че хората за възприятие за комизъм са по-интелигентни и надлежно по-креативни от останалите.

5. Стоите будни до късно вечер. Нощните птици имат мощно развито аналитично мислене. Те имат и по-високо IQ от хората, които си лягат по-рано вечер и стават по-рано заран.

 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР