Intel затваря офиси в Русия, планира да премести специалисти в

...
Коментари Харесай

Intel мести 500 инженери от Русия в Германия


Intel затваря офиси в Русия, възнамерява да реалокира експерти в Германия
(снимка: Intel)

Intel последователно свива наличието си в Русия. Американската корпорация за чипове има намерение да реалокира към 500 чиновници от офиса си в Нижни Новгород в Германия, заяви губернаторът на Нижегородска област – Глеб Никитин, представен от съветски медии, отразяващи военно-техническия конгрес „ Армия-2022 ”.

Първият офис на Intel в Русия беше открит в Москва през 1991 година Центърът за проучвания и разработки в Нижни Новгород стартира активността си през 2000 година, а преди две години Intel откри втори офис в града.

През април тази година обаче корпорацията разгласи цялостно прекъсване на активността си в Русия. В същото време 924 чиновници от офиса на Intel в Нижни Новгород бяха изпратени в насилствен отпуск. Сега се приказва за прекачване на чиновници в Германия.
още по темата
„ Планира се към 500 разработчици да бъдат преместени в Германия. Нашата задача е да ги задържим, знам, че Сбербанк интензивно набира чиновници от там, а Росатом също интензивно набира експерти ”, разяснява обстановката Глеб Никитин.

Освен това в района е спряна програмата на Intel за образование на учители по компютърни науки в региона на изкуствения разсъдък, прецизира губернаторът на Нижегородска област.

„ Създадохме център за ИТ личен състав, основан на КУПНО (Корпоративен университет на държавното управление на Нижегородска област), където търсим благоприятни условия за съчетание на потребностите на нашите компании с тези на освободените експерти ”, споделя Никитин.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР