Intel вече има позиции във Виетнам, но разширяването на компанията

...
Коментари Харесай

Виетнам може да се размине с милиардни инвестиции от Intel


Intel към този момент има позиции във Виетнам, само че разширението на компанията там е под въпрос
(снимка: CC0 Public Domain)

Виетнамските управляващи разчитат на инвестиция от Intel в размер на 3,3 милиарда $ в полупроводниковата промишленост в страната , само че упованията към този момент не се оправдават. Тримесечният доклад на американския чипмейкър разкри нежелано финансово положение на корпорацията, което евентуално ще повлияе на проектите ѝ за разширение на производството.

Сред ограниченията за понижаване на разноските Intel показва редуциране на част от чиновниците, съкращаване на заплатите на управлението и отвод от създаване на нови проучвателен центрове.

Intel към момента не е подготвена да пести от индустриални мощности и това дава очаквания на виетнамските управляващи, които разчитат на инвестиция от компанията в технопарка Хо Ши Мин в размер на 3,3 милиарда $, отбелязва Блумбърг.
още по темата
В този район Intel има огромно дружество за тестване и пакетиране на процесори и чипсети. Тъй като корпорацията е решена да построи нови предприятия за обработка на силициеви пластини, от които да получи чипове със систематична логичност, графика и процесори, би било разумно да се усилят и съпътстващите потенциали за пакетиране на чипове.

В най-хубавия случай, в случай че виетнамските управляващи съумеят да убедят Intel в такива вложения, тогава районът на Хо Ши Мин ще получи до 7,4 милиарда $ тази година. Досега представители на компанията споделяха, че Виетнам остава значимо звено в световната индустриална верига на Intel, само че е прибързано да се приказва за нови вложения.

През 2021 година американската компания влага 475 млн. $ в локалния индустриален клъстер, а общите ѝ вложения във виетнамската стопанска система доближиха 1,5 милиарда $.

Подобни предприятия на Intel за тестване и пакетиране на чипове има в Малайзия и Китай. Недостигът на потенциал за произвеждане напролет на 2020 година принуди компанията да размрази оборудване в Коста Рика, което беше учредено през 1997 година, само че не работи от 2014 година

По-късно общинските управляващи на град Хо Ши Мин оповестиха, че чакат да привлекат единствено 4,5 милиарда $ за развиването на технопарка през тази година, а споменаването на Intel беше изцяло отстранено от тяхното изказване. Това допуска, че при сегашните условия виетнамската посока за вложения не е приоритет за Intel.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР