Intel възнамерява да проведе реорганизация на отдела Technology and Manufacturing

...
Intel възнамерява да проведе реорганизация на отдела Technology and Manufacturing
Коментари Харесай

Intel подготвя реорганизация на отдела Technology and Manufacturing Group

Intel има намерение да организира метаморфоза на отдела Technology and Manufacturing Group (TMG) , виновен за създаването и производството на процесори. Очаква се измененията да са основни и да стартират с излизането в пенсия на Сохейл Ахмед, началник на този отдел от 2016 година.

Сохейл Ахмед оставя поста идващия месец, след което отделът Technology and Manufacturing Group ще бъде разграничен на три елементи, ръководени от опитни експерти на Intel. След реорганизацията, някогашният TMG ще бъде разграничен на следните три отдела:
Technology Development, ръководен от Майк Майърби (Mike Mayberry)Manufacturing and Operations под ръководството на Ан Калахър (Ann Kelleher)Supply Chain, управителен от Рандир Такур (Randhir Thakur)
Тримата ръководители на новите отдели ще бъдат подчинени на Мурти Рендучинтала (Murthy Renduchintala), някогашният топ-мениджър на Qualcomm, която се причисли към Intel преди няколко години.



Главната причина за реорганизацията е забавянето на усвояването на 10 nm софтуерен развой. Преходът към 10 nm трябваше да стане още през 2015 година, само че Intel разчита да стартира всеобщото произвеждане на 10 nm процесори през 2019 година.

И още, Intel продължава да търси нов общоприет шеф. Наследникът на Брайън Кржанич (Brian Krzanich) би трябвало да бъде показан до края на годината.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР