Intel сложи кръст на още един проект: компанията реши да

...
Intel сложи кръст на още един проект: компанията реши да
Коментари Харесай

Intel прекрати разработването и производството на ASIC за добив на криптовалута

Intel постави кръст на още един план: компанията реши да се откаже от създаването на ASIC за рандеман на криптовалути с най-високата допустима скорост. Последните чипове, с кодово име Bonanza, ще могат да се поръчват до месец октомври 2023 година Доставките на чипове ще спрат през април 2024 година Информацията е на известното софтуерно издание Tom’s Hardware.

След първото потомство чипове Bonanza с успеваемост от 54 до 60 J/TH бяха показани чиповете Blockscale, които се създават по 5nm развой в предприятията на TSMC и работят с успеваемост от 26 J/TH. ASIC чиповете бяха усъвършенствани за калкулации на SHA-256 и бяха поръчани в огромен брой от другите компании за рандеман на криптовалута като BLOCK, GRRID Infrastructure и Argo Blockchain.

Въпреки това в този момент е взето решение планът за създаване и произвеждане на чипове за добива на цифрова валута да бъде спрян. Настоящите клиенти ще продължат да се поддържат и да получават техническа поддръжка, само че няма да има нови генерации ASIC чипове на Intel.

Излизането на Intel от пазара на ASIC чипове е следващата стъпка на Intel за понижаване на разноските. Компанията към този момент продаде своя бизнес за произвеждане на сървъри, ликвидира бизнеса за произвеждане на мрежово съоръжение, приключи производството на 5G модеми, спрея производството на Optane Memory и продаде бизнеса си за производството на SSD на компанията SK Hynix, като в същото време се отхвърли и от производството на безпилотни летателни апарати.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР