Intel ще произвежда чипове в района на Верона, започвайки най-рано

...
Коментари Харесай

Intel избра Вигасио за новия си италиански завод


Intel ще създава чипове в региона на Верона, започвайки най-рано през 2025 година (снимка: Intel Corp.)

Intel избра италианския град Вигасио в североизточната област Венето за място на новата си фабрика за чипове в Италия, която ще коства милиарди евро, заяви Ройтерс. Инвестицията е част от по-мащабен проект, разгласен от американския производител на чипове предишния март, за инвестиции в размер на 80 милиарда евро през идващото десетилетие – за създаване на нов потенциал в Европа.

Първоначалната инвестиция във Вигасио ще е на стойност към 4,5 милиарда евро. Очаква се тя да нарасне с течение на времето. Intel твърди, че италианският цех ще отвори 1500 работни места плюс спомагателни 3500 измежду снабдители и сътрудници.
още по темата
Италианската фабрика на Intel ще стартира да работи сред 2025 и 2027 година Това ще бъде съвременен цех за комплектуване и сглобяване на полупроводникови съставни елементи.

Новината идва от източници на Ройтерс, близки до държавното управление на Марио Драги, което е в оставка. Те са помолили да не бъдат назовавани, заради чувствителността на въпроса. Държавните чиновници и представителите на американската компания са постигнали в детайли изцяло съглашение при започване на септември, само че обществено изказване по въпроса няма да бъде направено преди оповестяване на резултата от изборите в неделя.

Разположен покрай Верона, на стратегическата автомагистрала и железопътна линия Бренер, Вигасио е бил предпочетен от лист с два обекта, в това число един град в северозападния район Пиемонт. Вигасио е определен заради редица аргументи, една от които е близостта му с Германия и по-специално с Магдебург, където Intel ще построи две заводи.

Очаква се Италия да финансира до 40% от общите вложения на Intel в страната. За да подтиква локално произвеждане на чипове, Рим води договаряния и с френско-италианската STMicroelectronics, тайванските производители MEMC Electronic Materials и TSMC, както и с Israeli Tower Semiconductor.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР