Intel се съгласи да продаде за 9 милиарда долара по-голяма

...
Intel се съгласи да продаде за 9 милиарда долара по-голяма
Коментари Харесай

Intel продава подразделението си за флаш памет NAND за 9 млрд. долара

Intel се съгласи да продаде за 9 милиарда $ по-голяма част от бизнеса си за флаш памет NAND на южнокорейската SK Hynix, защото се насочва към по-разнородни технологии. Същевременно американският колос се отхвърля от огромен цех в Китай на фона на изострянето на връзките сред Вашингтон и Пекин, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Intel посочи, че ще резервира по-напредналите си памет артикули Optane, които се създават най-вече в Съединени американски щати, съгласно анализатори.

Планът, доказан през днешния ден от фирмите, планува SK Hynix да придобие бизнеса на Intel за чип памет и предпазване на данни NAND, в това число обвързваното с този бизнес произвеждане в североизточния китайски град Далян. SK уточни, че фирмите чакат да получат изискваното утвърждение от държавните управления до края на 2021 година.

Сделката, в случай че бъде завършена, ще трансформира SK Hynix във втория по величина в света производител на флаш мемори чипове NAND след Samsung Electronics.

Търсенето на флаш памет се ускори през последните месеци поради пазаруването на лични компютри и сървъри, защото поради пандемията от ковид милиони хора към този момент работят от домовете си.

Intel посочи, че възнамерява да влага парите от договорката в цели, свързани с дълготрайния напредък, в това число технологии за изкуствен интелект и 5G телекомуникационните мрежи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР