Intel планира повишаването на цените на своите процесори. За това

...
Intel планира повишаването на цените на своите процесори. За това
Коментари Харесай

Intel повишава цените на своите процесори

Intel възнамерява повишението на цените на своите процесори. За това предадоха през седмицата Nikkei, а след това представител на компанията е удостоверил новината пред английския The Register. Тук ще се включват голям брой артикули на компанията, сред които процесори за сървърни и потребителски системи, както и Wi-Fi чипове.

„По време на изнасянето на финансовите си резултати за първата четвърт, Intel означи, че ще усили ценообразуването в избрани сегменти на бизнеса си заради инфлационния напън. Компанията към този момент стартира да осведоми клиентите си за тези промени“, споделя пред The Register чиновник на компанията. Източник на изданието е съобщил, че въпросното повишение ще влезе в действие през октомври и ще обхване по-широк кръг от артикули, сред които FPGA интегрални схеми, чипсети и миникомпютри.

Няма изясненост във връзка с това с какъв брой може да нарастнат цените на процесорите. По информация на The Register, изясненост по това към момента няма.

Плановете на Intel са разумни с оглед внезапното повишаване на цените на суровините и тези на произвеждане. „Планираното повишаване на цените идва на фона на предизвестията на анализатори, че полупроводниковата промишленост забавя хода си след прочут интервал на подем, подбуден от инфлацията и други световни стопански ефекти“, написа Дилън Мартин от The Register. „В същото време, отслабващите стопански системи разреши някои чипове, като да вземем за пример графичните, да станат още веднъж налични, след две години на дефицит. Инфлацията също играе своята роля тук, защото все по-стесняващите се бюджети понижиха потребителското търсене. Сривът на криптовалутите също е фактор, изключително за графичните процесори. Този срив предизвика някои компании да понижат цените с вяра да подтикват нови поръчки“.

Увеличение на цените ще има евентуално и при други производители, с изключение на Intel. Мартин привежда декларираните за това проекти от страна на TSMC и Samsung, имат намерение да усилят цената на подложките на чипове. Първата компания възнамерява по-малко нарастване, до момента в който Samsung ще вдигне цените на подложките с 15-20 % още тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР