Intel официално анонсира осмото поколение на своите процесори Core. Първата

...
Intel официално анонсира осмото поколение на своите процесори Core. Първата
Коментари Харесай

Acer Nitro 5 е първият лаптоп с процесори i5+ и i7+

Intel публично анонсира осмото потомство на своите процесори Core. Първата компания, показала компютри с новите процесори бе Acer със своя нов модел Nitro 5. Това е преносим компютър с процесорите Core i5+ и Core i7+.
Спецификациите на модела с Core i7+ ще станат известни по-късно. Засега производителят разгласява техническите характерности на разновидността с с i5+.

В новия преносим компютър се употребява процесора Core i5-8400H с 4 ядра и 8 потока. Ще има и по-мощна версия с Core i7, разполагащ с 6 ядра/12 потока. Знакът „+“ до показателя на процесора значи поддръжката на паметта Optane.

Графиката в този преносим компютър се обезпечава от видеокартата NVDIIA GeForce GTX 1050Ti, която е един добър избор за непретенциозния геймър, който не желае да харчи огромни суми за компютър. Останалите особености на новия преносим компютър са същите, като в предходните модели. Налични са 15,6-инчов екран с резолюция 1920х1080 пиксела, USB-C порт, два USB-А врата, HDMI 2.0 видеоизход.

Продажбите на преносимия компютър Acer Nitro 5 стартират през месец май тази година. Минималната настройка с процесор Intel Core i5-8300H, графична карта GeForce GTX 1050, 8 GB оперативна памет и 1 TB хард диск е с цена 799 евро . Ще има и версия с 255 GB флаш-диск.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР