Intel, NVIDIA и Micron предупредиха, че има излишък от запаси,

...
Intel, NVIDIA и Micron предупредиха, че има излишък от запаси,
Коментари Харесай

Cisco очаква недостигът на компоненти да продължи до следващото лято

Intel, NVIDIA и Micron предизвестиха, че има остатък от ресурси, с който ще би трябвало да се оправят през идващите месеци. Изглежда, че това може да значи завършек на дефицита на полупроводникови съставни елементи, който за втора поредна година затруднява ритъма на доста промишлености. Разкритията на представители на Cisco обаче сочат, че е допустимо да продължи дефицитът на някои полупроводникови артикули доникъде на идващото лято.
Според основния финансов шеф на Cisco Systems Скот Херън, представен от Bloomberg, дефицитът е отстъпил място на остатъка в сегмента на персоналните компютри единствено тъй като множеството хора, които желаят да си купят нови лични компютри, са го създали по време на пандемията, измествайки търсенето във времето и задоволявайки потребностите си за дълго време.

Cisco, която създава телекомуникационно съоръжение, към момента изпитва остра потребност от избрани типове полупроводникови съставни елементи, които се създават в лимитирани количества, като разнообразни характерни трансоформатори.
Според компанията казусът ще се резервира през цялата последваща финансова година, която съгласно календара на Cisco ще завърши през юли идната година. През това време целите на фирмите, профилирани в производството на нужния набор от чипове, ще имат време да се трансформират и те ще се преориентират към доставката на продуктите, нужни на Cisco. В четвъртък даже компанията Applied Materials, която създава лично съоръжение за произвеждане на този вид артикули, заяви за проблеми с набирането на нужното количество чипове. Главният изпълнителен шеф Гари Дикерсън призна, че дефицитът ще продължи още няколко тримесечия.
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР