Intel не се справя добре тази година. След последния си

...
Intel не се справя добре тази година. След последния си
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на Intel купува голям дял от компанията, докато тя е в криза

Intel не се оправя добре тази година. След последния си тримесечен доклад, който разочарова вложителите и по думите на основния изпълнителен шеф Патрик Гелсингер е " под стандартите, които преди този момент бяха сложени за компанията ", акциите се сринаха с 10%, а от началото на 2022 година цената им е спаднала общо с 41%. И до момента в който акциите са евтини, ръководителят на компанията ги изкупува.
Според отчета, изпратен до Комисията по скъпите бумаги и тържищата, предходната сряда Гелсинджър е купил 14 800 акции на Intel на междинна цена от 33,86 $ за брой, на обща стойност 501 153 щ. $. Това е третата му покупка на акции на Intel на свободния пазар през 2022 година. За Гелсинджър това се оказа най-голямата покупка на акции на Intel на свободния пазар, откогато той встъпи в служба през февруари 2021 година

Под управлението му Intel влага обилни средства в разширение на индустриалния потенциал в Съединени американски щати и Европа. Намаляващото търсене на лични компютри обаче оказва негативно влияние върху Intel и други производители на чипове. Това е повода за спада на Intel, само че Гелсингер е убеден, че е на прав път. Може би с пазаруването на акциите, наред с други неща, основният изпълнителен шеф се пробва да вдъхне доверие на вложителите.
Миналата седмица, във вторник, Intel разгласи съглашение с канадската Brookfield Asset Management за взаимна инвестиция в размер до 30 милиарда $ в два завода за съвременни чипове в Аризона. Като част от договорката Intel възнамерява да заплати 51% от плана, с което ще придобие надзорен пакет акции.
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР