Intel наскоро обяви кои точно чипове ще получат поправки за

...
Intel наскоро обяви кои точно чипове ще получат поправки за
Коментари Харесай

AMD пуска поправки за защита от Spectre



Intel неотдавна разгласи кои тъкмо чипове ще получат ремонти за елиминиране Вариант 2 на слабостта Spectre. Сега AMD разгласява своите проекти за справяне с казуса (процесорите на компания не са наранени от другата уязвимост, която получи името Meltdown).

Информацията е оповестена на уеб страницата на AMD и е подписана от техническия шеф на компанията Марк Пейпърмастър. Сега оповестените ъпдейти за Windows 10 включват код за справяне с втория вид на Spectre на равнище операционна система. Преди това в послание бяха пуснати и ремонти, адресиращи Вариант 1 на Spectre.

Прочетете още: Откриха съществени уязвимости в процесорите на AMD

За разлика от предишния път ъпдейтът за Windows е единствено част от решението. AMD заяви още, че изготвила и софтуерни ремонти, предопределени за свои сътрудници – производители на дънни платки. Те обгръща чипове до архитектурата Bulldozer, пусната в послание през 2011 година (поправките, оповестени от Intel, обгръщат артикули от почти същия времеви период). От обявата на AMD не излиза наяве кои тъкмо процесори ще получат пачове.

За да могат поправките да доближат крайните клиенти обаче, щафетата е в ръцете на производителите на дънни платки. Пачовете за справяне със Spectre не могат да бъдат свалени от уеб страниците на AMD или Intel, а би трябвало да бъдат вградени е BIOS-ите на дъната.

Нашите упования са за най-пресните артикули, поддържащи Ryzen чиповете, в скоро време да се появят въпросните нови версии на BIOS-ите. Интересно е да се добави, че при дънните платки за Intel, никоя компания не се ангажира с обещания да пуска ремонти за нещо по-старо от Skylake архитектурата от 2015 година

Все отново, съгласно самата AMD, възползването от Spectre на системи с нейни чипове е по-трудно и по тази причина тези ъпдейти поначало са маркирани като целесъобразни. Въпреки това, в случай че за вашия хардуер се появи корекция, евентуално е най-добре да я инсталирате.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР