Intel може да освободи хиляди свои служители още до края

...
Intel може да освободи хиляди свои служители още до края
Коментари Харесай

Bloomberg: Intel уволнява хиляди свои служители

Intel може да освободи хиляди свои чиновници още до края на този месец, твърди репортаж на Bloomberg, представен от Marketwatch. Очаква се в края на септември компанията да изнесе също отчета за финансовото си показване от последните три месеца, а въпросните уволнения ще бъдат обявени по-късно през октомври. Компанията разполага с над 120 000 чиновници по целия свят, като Bloomberg няма конкретика по отношение на това кой район ще е най-силно обиден. Източниците на медията обаче споделят, че въпросните уволнения ще обиден маркетинга и продажбите.

Последната огромна метла на Intel беше през 2016, когато Intel освободи 11% от личния състав си, съкращавайки 12 000 позиции. Тези уволнения също бяха оповестени по време на изнасянето на отчет за тримесечието, напомнят Marketwatch.

Още с идването си отпред на Intel, основният изпълнителен шеф на компанията Пат Гелзингър, деец от редиците на Intel, някогашен началник на VMware и управител в EMC, разгласи широкомащабни проекти да възвърне позициите на Intel в бранша. За тази цел, в края на март тази година той разгласи, че възнамерява нападателно разширение на индустриалния потенциал на компанията. Сред първите стъпки в тази посока бе оповестеното изграждане на нови работни мощности в Аризона – инвестиция на стойност $20 милиарда.

В края на предишния месец компанията 13-то си потомство микропроцесори Raptor Lake. Отново в края на септември, Intel и нова графична карта – Arc A310.

От Intel към този момент отхвърлят коментар по тематиката. Изнасянето на финансовото показване на компанията е планувано за 27-ми този месец.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР